Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 940 kJ / 942 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,30 g |
Tuky | 45,90 g |
Vláknina | 10,70 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 133 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 112,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jahody očistíme, propláchneme a nakrájíme na kostky.
Přendáme do misky přidáme cukr krystal a promícháme.
Necháme pár minut odležet. Krok 2: Mezi tím si připravíme mascarpone krém do kterého zamícháme vanilkový cukr. Krok 3: Ve vodní lázní necháme rozpustit čokoládu (můžeme přimíchat mléko ať nám moc neztuhne během přípravy). Krok 4: Medové plátky si vykrájíme pomocí skleničky na kolečka, která rozkrojíme na pul (viz foto). Krok 5: V rendlíku si připravíme karamel z cukru krystal (já osobně dám cukr zlehka zkaramelizovat a přidám džus) Krok 6: Jakmile mám připravený koktejl přidám nakrájený na plátky pomeranč a zlehka provařím do pěkně karamelové formy.
Nezapomínejte na čokoládu promíchávat. :-)
Jakmile máme roztopenou čokoládu, pomeranč v koktejlu, můžeme servírovat (viz foto).
Přendáme do misky přidáme cukr krystal a promícháme.
Necháme pár minut odležet. Krok 2: Mezi tím si připravíme mascarpone krém do kterého zamícháme vanilkový cukr. Krok 3: Ve vodní lázní necháme rozpustit čokoládu (můžeme přimíchat mléko ať nám moc neztuhne během přípravy). Krok 4: Medové plátky si vykrájíme pomocí skleničky na kolečka, která rozkrojíme na pul (viz foto). Krok 5: V rendlíku si připravíme karamel z cukru krystal (já osobně dám cukr zlehka zkaramelizovat a přidám džus) Krok 6: Jakmile mám připravený koktejl přidám nakrájený na plátky pomeranč a zlehka provařím do pěkně karamelové formy.
Nezapomínejte na čokoládu promíchávat. :-)
Jakmile máme roztopenou čokoládu, pomeranč v koktejlu, můžeme servírovat (viz foto).
Zveřejněno 22. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodový tataráček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mVDr
Moje poznámka
Jahodový tataráček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mVDr
Nejnovější recepty
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno před 21 hodinami
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno před 23 hodinami
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno 14. 5. 2025 18:09
Dušená mrkev s medailonky z panenky
Přidáno 14. 5. 2025 12:59
Jednoduché rizoto s mletým masem
Přidáno 14. 5. 2025 12:27
Vaječný bagel
Přidáno 13. 5. 2025 19:39
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kedlubny v sýrovém těstíčku
daniela1262 před 2 hodinami
Linecký koláč s jahodami
zuzi777a před 13 hodinami
Trdelník...maxi
veverka30 před 13 hodinami
Citronová treska s petrželkou
danka77 před 13 hodinami
Pikantní aztécká polévka - Sopa azteca
Antonausprag před 14 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
V.knollova před 14 hodinami
Banánové kuličky
Dedepeti před 15 hodinami
Svíčková na smetaně
Gretik před 15 hodinami
Tématické fráze:
mascarpone v tesku
Suroviny:
jahody,
mascarpone,
pláty medové,
cukr vanilkový,
pomeranče,
cukr krystal,
džus pomerančový,
čokoláda
Komentáře (1)