Risotto chorizo (pikantní chuti)

PatrikChefLizoTomis Kuchař: PatrikChefLizo…

Doba přípravy: 30-45 minut ( minutka ) 1 Porce Ostatní 11 názorů

Suroviny

1 klobáska chorizo (můžeme nahradit i jinou klobáskou)
1 červená paprika
1 mrkev
1 cibule
50-70 g rajčatového protlaku (3 lžíce, může být i kečup)
1 kávová lžička chilli omáčky
rýže
sůl
pepř
olej
paprika mletá dle vlastní potřeby
sójová omáčka
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rýži (ze sáčku nebo bez) propláchneme a vložíme do vařicí osolene vody na 10-15 minut.

  2. Mezitím nakrajíme cibuli, mrkev (očistěnou), papriku červenou a chorizo klobásku.

  3. Cibuli osmahneme na nahřátem tuku do zlatova, přidáme nakrajenou mrkev a papriku červenou a mletou.

  4. S měs s chorizo klobáskou smažíme 3 minuty a přidáme uvařenou rýži, smažíme a zároveň přidáme protlak a chili omáčku.

  5. Dochutíme sójovou omáčkou, solí, pepřem, můžeme i majorankou atd., dle chuti.

Poznámka

Protlak můžeme použít dle zkušenosti. Také můžeme přidat kuřecí maso.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Risotto chorizo (pikantní chuti)

  • Danca:Vůbec nevadí , jo jo Rizzota mám rád všelijaké a toto je jedno z nej. :-) Povedlo se .

    Odpovědět

  • Danca Danca

    Dnes ho máme k obědu,je luxusní!!!:yes: Přidávám, s dovolením, fotečku ....teda spíš bez dovolení, snad to ale nevadí:-8:-K

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    :-K ahooojky kluci, to je dobře, že je zde další kluk:-)):yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova:
    erudovaný znamená znalý nebo vzdělaný .. okolo toho pojmu no.:-p

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Bibi, co to je.."erudovaný"?:-O:-D:-D Patriku, super, moc hezké recepty máš;-)

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

  • Bibinka Bibinka

    PatrikChefLizoTomis: Patriku, vítej v Topkové rodině a vidím, že jsi velmi erudovaný na tyto naše stránky o vaření a ještě ti přeju, aby se ti u nás líbilo;-)
    Rizzoto je zajímavé a jistě moc dobré, máme ho rádi s čímkoliv, ale takto připravené ho neznám-dobrá inspirace k vyzkoušení;-) Dávám ti 5.bod:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Tak na takovémhle rizotu by si určitě pošmáknul nejeden muž:-)):-p. Ty ozdůbky jsou krásné,super nápad:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    To vypadá dobře ;-):-p:yes: a máš originální foto, rovnou ze všeho :-D:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova:
    Děkuji moc ;-)
    s porku nakrajiš na kolečka a pak opatrně vytlačíš do těch 'úlu' :-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-))Patriku ať se Ti tady v tom našem"skorobabinci"moc líbí;-):-D
    Recept je hezký a já Ti posílám první bodíček:-p+1:yes:
    Takový nesmělý dotaz:-8takové ty bílé,jak když včelí úlky-z čeho jsi to vyráběl:-*

    Odpovědět

Tématické fráze: chorizo chorizo recept rizoto s chorizem chorizo omáčka recept na chorizo choriz chorizo recepty chorizo rizoto rizoto s chorizo čorízo co je chorizo omáčka chorizo co je to chorizo chorizo s rýží recept chorizo albert rizoto chorizo rizoto chorizo kuřecí rizzoto omáčka z choriza chorizo na grilování