Risotto chorizo (pikantní chuti)

Ostatní Doba přípravy: 30-45 minut ( minutka ) 11 názorů

Ostatní Doba přípravy: 30-45 minut ( minutka ) 11 názorů

Suroviny 1 Porce

1 klobáska chorizo (můžeme nahradit i jinou klobáskou)
1 červená paprika
1 mrkev
1 cibule
50-70 g rajčatového protlaku (3 lžíce, může být i kečup)
1 kávová lžička chilli omáčky
rýže
sůl
pepř
olej
paprika mletá dle vlastní potřeby
sójová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Rýži (ze sáčku nebo bez) propláchneme a vložíme do vařicí osolene vody na 10-15 minut.

  2. Mezitím nakrajíme cibuli, mrkev (očistěnou), papriku červenou a chorizo klobásku.

  3. Cibuli osmahneme na nahřátem tuku do zlatova, přidáme nakrajenou mrkev a papriku červenou a mletou.

  4. S měs s chorizo klobáskou smažíme 3 minuty a přidáme uvařenou rýži, smažíme a zároveň přidáme protlak a chili omáčku.

  5. Dochutíme sójovou omáčkou, solí, pepřem, můžeme i majorankou atd., dle chuti.

Poznámka od kuchařky

Protlak můžeme použít dle zkušenosti. Také můžeme přidat kuřecí maso.

Komentáře k receptu Risotto chorizo (pikantní chuti)

  • Danca:Vůbec nevadí , jo jo Rizzota mám rád všelijaké a toto je jedno z nej. :-) Povedlo se .

    Odpovědět

  • Danca Danca

    Dnes ho máme k obědu,je luxusní!!!:yes: Přidávám, s dovolením, fotečku ....teda spíš bez dovolení, snad to ale nevadí:-8:-K

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    :-K ahooojky kluci, to je dobře, že je zde další kluk:-)):yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova:
    erudovaný znamená znalý nebo vzdělaný .. okolo toho pojmu no.:-p

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Bibi, co to je.."erudovaný"?:-O:-D:-D Patriku, super, moc hezké recepty máš;-)

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

  • Bibinka Bibinka

    PatrikChefLizoTomis: Patriku, vítej v Topkové rodině a vidím, že jsi velmi erudovaný na tyto naše stránky o vaření a ještě ti přeju, aby se ti u nás líbilo;-)
    Rizzoto je zajímavé a jistě moc dobré, máme ho rádi s čímkoliv, ale takto připravené ho neznám-dobrá inspirace k vyzkoušení;-) Dávám ti 5.bod:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Tak na takovémhle rizotu by si určitě pošmáknul nejeden muž:-)):-p. Ty ozdůbky jsou krásné,super nápad:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    To vypadá dobře ;-):-p:yes: a máš originální foto, rovnou ze všeho :-D:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova:
    Děkuji moc ;-)
    s porku nakrajiš na kolečka a pak opatrně vytlačíš do těch 'úlu' :-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-))Patriku ať se Ti tady v tom našem"skorobabinci"moc líbí;-):-D
    Recept je hezký a já Ti posílám první bodíček:-p+1:yes:
    Takový nesmělý dotaz:-8takové ty bílé,jak když včelí úlky-z čeho jsi to vyráběl:-*

    Odpovědět

Tématické fráze: chorizo chorizo recept rizoto s chorizem chorizo omáčka recept na chorizo choriz chorizo recepty chorizo rizoto rizoto s chorizo čorízo co je chorizo omáčka chorizo co je to chorizo chorizo s rýží recept chorizo albert rizoto chorizo rizoto chorizo kuřecí rizzoto omáčka z choriza chorizo na grilování