Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kadlíkovy řízky z vemínka

Hodnocení receptu je 4,7 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy dlouho

dlouho

6. 11. 2014 09:12

Suroviny pro 2

2

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

6. 11. 2014 13:02

Kadlik: přesně, souhlas:yes:, je to prostě na schopnosti a ochotě toho řezníka. Ten "můj" tu otevřel nedávno prodejnu a fakt se snaží. Prostě mi pak zašle SMS-ku, že už to má. Takhle se podniká, chápe, že je tu pro nás, ne my pro něho :yes::yes::yes::yes::yes:

Kadlik Kadlik

6. 11. 2014 12:46

medmic: já teď v tom řeznictví, kde jsem koupil vemeno, zjistil, že si stejně můžu objednat telecí plíce, hovězí ledviny, syrový hovězí jazyk... Teda věci, které na pultě nebyly už hodně roků.

spagetka spagetka

6. 11. 2014 12:44

medmic: Chtělo by to mít dobrého a ochotného řezníka. Mně před chvílí řezník v Jablonci řekl, že to není problém, a jako Kadlikovi, ale vezmete si to :-D:-D:-D:-D
Jo a naštěstí mám masožravého zeťáka, který mě ubezpečil, že se klidně postará o nadbytečnou surovinu :-D:-D:-D:yes::yes::yes:

medmic

6. 11. 2014 12:35

Teda musím říct, že tohle mě fakt zaujalo. Jen mám jeden, asi pochopitelný problém. Chybí vemínko :) Máte někdo představu, kde by mělo smysl se zeptat v Praze, jestli náhodou nemají?

spagetka spagetka

6. 11. 2014 09:47

Kadlik: jé hele, my tu na topkách máme recept z vemínka a já ho i komentovala :-O:-O :-O:-O:-D:-D:-D:-D:-D
http://www.toprecepty.cz/recept/35506-veminko-s-vi...

Kadlik Kadlik

6. 11. 2014 09:31

spagetka:
dík, tu výměnu vody budu muset zkusit... opravdu to smrdělo úplně příšerně! A i tu úpravu na paprice asi vyzkouším.:yes:

tejaja tejaja

6. 11. 2014 09:28

Tak ja som u nás ešte v obchode vemienko nevidela nikdy, ani teraz ani v minulosti. :-) Možno preto, že nebolo zvykom ho u nás jesť. ;-) Ale recept sa mi páči. :yes:;-)

spagetka spagetka

6. 11. 2014 09:21

Kadliku, díky za připomenutí už snad sto let nedělané pochoutky:yes::yes::yes:.
Malá rada - dle mé babky, není to z mé hlavy: Vemínko musíš několikrát důkladně propláchnout studenou vodou, ideálně nech je namočené v mírně solené vodě přes noc. Při vaření tu vodu asi 2x až 3x vyměň, ale zalij vroucí vodou, ne studenou!!!!! Zápach snížíš na naprosté minimum.
Babička dělala i vemínko na paprice, gulášek.... každopádně díky moc za oprášení mého dětství a hned letím k řezníkovi si objednat. je to křehoučká, chutná mňamka. :-p:-p:-p:yes::yes::yes::yes:
Pejsky moc nerozmazluj, udělejte pro sebe, nebudeš litovat.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: smažené vemínko hovězí vemínko recepty hovězí vemínko hovězí vemeno recept hovězí vemeno recepty veminko smažené vemeno vemeno recept vemínko recept veminko recepty hovězí vemínko recept recepty z vemínka hovezí vemeno rizky z vemene smažená vemínka řízek z vemínka řízek z vemene vemena recept na hovezi vemeno veminka

Suroviny: vemeno hovězí, sůl, pepř, chilli, tymián, bobkový list, vejce, mouka, strouhanka

TopRecepty.cz

Kadlíkovy řízky z vemínka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NnN6