

Hovězí roláda
Suroviny asi 6
- 1500 g hovězího zadního
- 2 lžíce hořčice
- 200 g anglické slaniny
- 2 klobásy
- 2 kyselé okurky
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
Postup přípravy receptu
Hovězí rozklepeme na tenký plát, potřeme hořčicí, navrch položíme anglickou slaninu, klobásku a na proužky nakrájené okurky. Cibuli nakrájíme na kolečka, přidáme i česnek.
Zavineme, převážeme provázkem a zabalíme do alobalu.
Pečeme asi 50 minut.
Hotovou roládu nakrájíme na plátky.
Podáváme s opečenými bramborami.
Poznámka od kuchařky
Můžou se podávat s rýži, knedlíkem...kdo co má rád :)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí roláda
-
Hovězí plát na roládu ještě před lehkým naklepáním potřu olejem a na noc uložím do lednice. Připadá nám, že je pak měkčí, křehčí...
-
jj je to dobré s čabajkou
-
Mám rolády rada, dala som pikantnú paprikovú klobásu a chutilo
-
spagetka: Laďko, určitě ano, ale když budeš chtít hledat masovou roládu, napadne Tě hledat ji pod závinem? Mne tedy vůbec ne.
Je to jen kvůli vyhledávání. Někteří si vymýšlejí originální názvy, ale už to nikdo nenajde. -
Nadja: Nadi, já myslím, že to je jen o názvu, dyk máš taky sladké rolády, třeba kokosové apod.
-
Závin? - spíše roláda.
Pod závinem si představím něco zcela jiného - jakékoliv těsto s nádivkou, zavinuté a upečené. -
ďakujem
-
SKADINKA: ale to treba dopísať do receptu
Dopísala som ti to tam
-
okurek
-
Čo na proužky?