Bez-mléčné zapečené tofu

Ctinedra Kuchař: Ctinedra

Doba přípravy: asi 40 min 2 porce Zeleninová jídla 0 názorů

Recept si neoblíbil žádný kuchař
Přidat další fotografii

Suroviny

bílé Tofu
konzerva žampionů
veganský tvrdý sýr (pokud nemáte alergii na mléko, lze použít i klasický Eidam)
konzerva (malá) kukuřice
šunka
cibule
mrkev
petržel
celer
trocha soli
Vegeta
zapečené Tofu
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme zeleninový vývar (petržel, celer, mrkev) ochutíme vegetou. Tofu překrojíme tak, aby nám vznikly 4 tenké plátky (1 x svisle, 1 x vodorovně) a naložíme nejlépe přes noc do vývaru.

  2. Zeleninu můžeme vybrat a použít buď jako přílohu nebo ze zbylého vývaru a zeleniny udělat polévku. Tofu poté vyndáme a dáme na pekáč (pekáč můžeme pro jistotu malinko vymazat olejem ale nemusíme.)

  3. Plátky trochu osolíme, pak klademe nakrájený plátek šunky, žampiony, kukuřici a naposledy sýr, který se při zapečení trochu roztaví a přichytne nám tak kukuřici, která nám nebude padat.

  4. Podlijeme vývarem. Kolem dáme na čtvrtky rozkrojenou cibuli a tenké plátky mrkve. Zapečeme v troubě na 20 až 30 minut. Podle toho, jak máme rádi zapečené. Podáváme s brambory nebo bramborovým salátem.

Poznámka

Tento recept jsem viděla v jedné veg. kuchařce, jen jsem ho trochu vylepšila, aby tofu dostalo trochu jinou chuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Bez-mléčné zapečené tofu

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: zapeceny syr tofu jak roztavit tofu zapečený celer s tofu co udelat ze zampionu ryze zeleniny a tofu recepty na sýr tofu zapečený v troubě zapečená mléčná rýže bezmlecne pomazanky veganský tvrdý sýr recept tofu na zapeceni bezmlečné testoviny bezmlečné jidla bezmlecne recepts cukrovi celer veganský recept

Zapomněl/a jsem heslo