Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chačapuri

Překvapte své blízké neobvyklou přílohou k polévce. Chačapuri jsou placky se sýrem uvnitř pocházející z Gruzie. S použitím domácí pekárny jejich příprava není žádná věda. Kombinace balkánského sýra a mozzarelly zajisté nadchne všechny milovníky sýrů.

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 20 min záleží na délce programu v pekárně

140 min (120 min příprava + 20 min tepelná úprava, záleží na délce programu v pekárně)

1. 1. 2015 11:25

Suroviny pro 2 kusy

2 kusy

Nutriční hodnoty

Energie14 623 kJ / 3 495 kcal
Bílkoviny156,41 g
Tuky143,84 g
Vláknina16,68 g
Cholesterol 1,22 g
Sodík 7,92 g
Sůl19,66 g
Sacharidy385,39 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Děkuji tímto "panu Cuketkovi", od kterého jsem čerpala recept:http://www.cuketka.cz/?p=5272. Mírně jsem si ho upravila, dala jsem méně vajec a více mléka, nepoužila jsem již máslo do náplně, nicméně podstata je stejná a nutno říci, že výsledek byl vynikající!!!!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Bayta (moderátorka)

7. 12. 2023 20:50

Chutná výborně :) S těstem se dobře pracovalo.

Danny668 Danny668

15. 11. 2020 15:25

Já dělám chačapuri už leta, podle bývalých ruských/ ukrajinských kolegyněk. Stačí jen mouka, droždí, voda, špetka soli - zadělat těsto a bez kynutí naplnit, jak píšete. Do koláčové formy trošku oliv.oleje, na to bochánek, roztáhnu, naplním, uzavřu, obrátim a znovu roztáhnu k okrajům. Upeču a poliju rozp.máslem. My nejraděj nápln z brambor : uvařené rozštouchám, vmichám smaz. cibulku, zakysanku a třeba strouhaný sýr. Ryhlé a dobré. :-)

RubyRom RubyRom

25. 6. 2020 20:38

Dnes jsem vyzkoušela a dala jsem víc sýra, balkánský a mozzarellu, trochu méně mléka a droždí jsem měla jen sušené. Těsto bylo skvělé a vůbec se nelepilo. Bylo to výborné, brzy zopakuji. :-K:yes:

Dajda Dajda

23. 4. 2017 19:18

Tak jsem to taky prubla a vůbec to nebylo špatné! Příště bych možná dala více náplně, možná i zkusila zamíchat do sýrů kysanou smetanu. Podle aeney jsem spojila dvě placky náplní. Těsto moc dobré, i když se trošku lepilo. Určitě budu opakovat, experimentovat, vylepšovat. :-p

Danca Danca

19. 1. 2015 20:04

aenea: :-O nápad!!!!:yes::yes: Díky!:-K
Jsem ráda, že chutnalo, já se taky chystám náplně obměňovat, je to úžasně variabilní recept. A olivy přidám určitě, ty opravdu můžu..a česnek vlastně taky!:-p:-p:-D:-K

aenea

19. 1. 2015 19:57

:yes:vyzkoušeno, snězeno hned
výborná inspirace díky
neměla jsem balkán, dala jsem akawi( nastrouhat).
přidala jeden tvaroh a černé olivy a tři stroužky česneku,
rodina se mi poprala o poslední kousek.
jo a rada pro tenké dno. : nepárat se s buchtou, udějejte 4 placky, dvě pomažte náplní, po okrajich zatočte...;-)

Danca Danca

10. 1. 2015 16:00

Laurinka: to by mohlo být dobré:-p, možná bych tu smetanu promíchala s těmi sýry...Budu ráda, když recept vyzkoušíš a napíšeš, jak chutnalo;-):-K

Laurinka

10. 1. 2015 15:41

To musi byt ale fajnotka! Uz na obrazku to vyzera fantasticky! Rada pracujem s kysnutym cestom, takze dnes je na programe toto. Mozno tam pod ten syr sibnem trosku kyslej smotany. Snad to nebude na skodu.

JanaDorazinova JanaDorazinova

6. 1. 2015 00:06

:yes::yes::-p

tejaja tejaja

3. 1. 2015 18:50

Danca::-):-):-) Tak to je ono, :yes:;-)

Danca Danca

2. 1. 2015 17:14

Lodičky jsem nakonec taky objevila: http://dadala.hyperlinx.cz/chle/chler0016.html :-). Ale já osobně asi zůstanu u té placky, už proto, že se to krásně porcuje....a popravdě: s lodičkou bych se asi "patlala" mnohem déle:-D:-D:-K

zuzun

2. 1. 2015 17:04

Aha, takze dalsi mnamka, co jsem mela v Syrii, kde se tvarila "tradicne syrsky" (jak v posledni dobe zjistuju, maji vsechno osmahnuty od sousednich zemi:-O) . Davam bodik, protoze je to extreme zravy, me osobne chutna vic nez napriklad pizza. S mletym masem jsm taky zkousela, a ac nejsem moc mleto-masova, moc mi chutnalo.:yes::-p a jo, na strednim vychode to ma tvar lodicek

Frantiska Frantiska

2. 1. 2015 16:54

no muze byt ruznych tvaru a ruznych naplni :) v Gruzii delaji i lodicky. Ale i v zahranici jsem videla vždycky prodávat placky.

A je to velmi popularni jidlo v zemich bývalého Sovetskeho svazu :)

Danca Danca

2. 1. 2015 16:20

tejaja:Terezko, já rozhodně nejsem přes chačapuri odbornice, ale v této podobě (plněná placka) jsem ho viděla jak na uvedeném webu pana Cuketky, tak v časopise (myslím, že to byl Apetit nebo Gurmet) a tam dokonce psali, že chačapuri lze plnit různými náplněmi, třeba mletým masem apod.;-):-K

tejaja tejaja

2. 1. 2015 14:08

Chačapuri je vynikajúce, ale má tvar lodičiek a bez mozzarelly .;-) Tým nechcem povedať, že jedlo je zlé, ale chačapuri je troška odlišné.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: placky chačapuri kačapuri kačapůry chčapuri khachapuri recept khačapuri chcapury chacapuri recept gruzie cačapuri testo na chacapuri kchachapuri chačaturi chačupuri kacapury recept chacipuri chachapuri chačapuri video chléb chačapuri chapačuri chiapuri

Suroviny: mléko, máslo, vejce, sůl, mouka hladká, droždí, sýr balkánský, sýr mozzarella, máslo

TopRecepty.cz

Chačapuri

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vzjn