Tatarák z buřtů
Pokud jako masový základ na tatarák použijeme špekáčky, získáme originální recept bez syrového masa a vajíčka. K dochucení nám pak poslouží kromě hořčice a kečupu také česnek či nezbytná worcesterová omáčka.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 948 kJ / 466 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,28 g |
Tuky | 27,61 g |
Vláknina | 9,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 924 mg |
Sůl | 3,18 g |
Sacharidy | 46,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Buřty a cibuli oloupeme a rozmixujeme. Přidáme utřený česnek a ostatní ingredience a znova rozmixujeme, až se vše spojí.
Krok 2: Ochutnáme a dochutíme solí a pepřem. Přendáme do misky a dáme do lednice asi tak na hodinu uležet.
Krok 3: Podáváme s opečenými tousty nebo topinkami.
Zveřejněno 6. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tatarák z buřtů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gGxj
Moje poznámka
Tatarák z buřtů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gGxj
Nejnovější recepty
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno před 6 hodinami
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 11 hodinami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 12 hodinami
Dalgona sušenky
Přidáno před 12 hodinami
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno 8. 7. 2025 13:32
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno 8. 7. 2025 08:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí medailonky v bramborovo-sýrovém těstíčku
Sahula před 44 minutami
Borůvkový táč
PavelR před 1 hodinou
Mleté řízky s Hermelínem v pivním těstíčku
Sahula před 1 hodinou
Kuře, brambory a kysané zelí v remosce
Legoun před 1 hodinou
Hermelín s houbami
Sahula před 1 hodinou
Jablečno-rybízový koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 1 hodinou
Moc dobré naložené kuřecí maso
lunav1 před 2 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Ajisek před 3 hodinami
Banánová bábovka
Noumik před 3 hodinami
Rybízový sirup
gasli před 4 hodinami
Tématické fráze:
tatarák ze špekáčků,
recepty z buřtů,
pomazánka z buřtů,
tatarák z gothaje,
pokrmy z buřtu,
falešný tatarák z buřtů,
tatarák recept,
recept z buřtu,
tatarák z vůřtů,
buřty recept,
tatarák,
proč hořkne cibule,
recept burty,
co z buřtů,
tatarák z játrovky,
tatarak jinak,
tatarsky biftek ze špekačku,
tatarák z godhaje,
falešný tatarák ze špekáčků,
tatarský biftek z buřtu
Suroviny:
buřt,
cibule,
kečup sladký,
česnek,
hořčice plnotučná,
paprika sušená sladká,
olej,
omáčka worcesterová,
omáčka chilli,
pepř,
sůl
Komentáře (12)
Co se týká názvu, už jsem podobný recept s názvem tatrák viděla v nějakém kuchařském časopise. To bychom pak nemohli používat ani pojem tatarák z lososa, ne?
Jinak krájím, jak píše Martina.
Mimochodem - občas dělávam i tatarak z brambor