Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dvojbarevná vánočka

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lenkavaj

Středně náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 373 kJ /
4 391 kcal
Bílkoviny111,49 g
Tuky137,54 g
Vláknina31,47 g
Cholesterol 1,10 g
Sodík 415 mg
Sůl0,85 g
Sacharidy661,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uděláme těsto a necháme 1 hod vykynout. Krok 2: Vykynuté těsto rozdělíme na dvě půlky a do jedné zapracujeme kakao. Krok 3: Z každé poloviny utvoříme 6 válečků a z nich pak pleteme vánočku: první díl pletu ze 4 (dva bílé, dva hnědé), druhý ze 2 bílých a 1 hnědého, třetí díl ze dvou hnědých a jednoho bílého a poslední z jednoho bílého a jednoho hnědého. Krok 4: Pak skládám:
na plech dám díl ze 4 ks a udělám rukou žlábek, potřu vejcem a dám na něj druhý díl, zase udělám důlek a dám třetí díl, nakonec dám poslední díl ze dvou a konce zahnu pod vánočku, nechám 30 min kynout na plechu, potřu vejcem a dám péct na 180 stupňů asi 15 min, potom stáhnu na 160°C a dopékám asi 30-40 min (špejlí zkouším, zda je propečeno).

TIP: Chyby při pečení vánočky a tipy, jak jim předejít

Zveřejněno 17. 2. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dvojbarevná vánočka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O2Rp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dvojbarevná vánočka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O2Rp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
vanocka ladi hrusky, vanocka ze sesti od ladi hrusky, vanočka ládi hrušky poslední díl, videorecepty podle ládi hrušky vanocka

Suroviny:
mouka hladká, cukr krupice, cukr vanilkový, mléko, droždí čerstvé, vejce, máslo, rozinky, rum, sůl, citron, vejce

Přidat fotografie receptu