Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Banánové " tiramisu"

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

24. 2. 2015 21:03

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 631 kJ / 868 kcal
Bílkoviny3,16 g
Tuky2,54 g
Vláknina5,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy206,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Do krému jsem kápla ještě trochu vanilkové tresti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

marbene marbene

25. 2. 2015 15:29

Veronika.Hrozna:Dělala jsem v sobotu ráno a odpoledne jsme se do něj pustili.Ale po těch 24 hodinách i déle ,jak psala paní Dajda je opravdu ještě lepší.:-8

Dajda Dajda

25. 2. 2015 15:15

Veronika.Hrozna: Nejsem marbene, ale za sebe bych řekla, že minimálně 24 hodin, ideálně 2 dny. Vydržte!

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

25. 2. 2015 15:11

marbene:Dopiš tam kolik hodin to má být v lednicííííí:-?:-//:-O:-p

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

25. 2. 2015 14:51

Z anglické kuchyně si cením roastbeef je to velmi dobré.Jen ta příprava je poněkud vleklá.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

25. 2. 2015 14:44

Casino:Já se velice snažím sehnat čerstvý olivový olej jenom z Řecka , na Krétě je zcela výjimečný asi podnebím,ten je boží!
Myslím,že italská kuchyně i olej se silně přeceňuje a je to spíše reklama.

zizala zizala (moderátorka)

25. 2. 2015 14:40

Veronika.Hrozna: :-) To je individuální, já ochutnávám moc ráda nová jídla a musím říct, že i ve všeobecně odsuzované anglické kuchyni mám své favority :-p A z kuchyně jihoevropských států mi chutná tak nějak obecně téměř všechno ;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

25. 2. 2015 14:32

zizala: Mě chutná ze zahraničních řecká,maďarská a francouzská i srbská ,ale italská mi nechutná nikde.:-((

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

25. 2. 2015 14:22

Uděláno už se chladí. Jelikož nebyla zkušenost s Mascarpone tak jsem koupila i nejlevnější Pomazánkové tradični z Kaufu i Mascarpone.Po vyšlehání šlehačky jsem usoudila ,že s tím Mascarpone to bude moc tekuté,tak jsem přidala pomazánkové ,ale nejdříve jsem ho ochutnala a je velmi dobré za tu cenu velké překvapení.Trošku jsem přidala do šlehačky a hle ono to drželo,tak oba 200 g kelímky tam skončily.Přidala jsem dva vanilkové cukry a pul takového prcka Key Rum.Jediné co jsem ubrala je cukr dala jsem 120 g ! Je to příjemně sladké!Ochutnala a ....super.:-K:-8
Na piškoty jsem uvařila Halil kafé nechala vychladit slila a přidala už víc rumu asi prcka. Dortovou formu mám 230mm a výška 70 mm a je plná. Stačil krém i piškoty ,kdo má rád víc banánové doporučuji 3 banány.Já banány moc nemusím,takže i dva jsou pro mě moc. Kolik hodin to musí být v lednici?????:-O;-):-*:-//

Jitkas

25. 2. 2015 14:14

ivulinka: Ja s nimi problem nemam, ale staci je vyslehat s cukrem ve vodni lazni a spojit s Mascarpone.

ivulinka ivulinka

25. 2. 2015 14:03

Jakékoliv dezerty tohoto typu mám moc ráda, obzvlášť v létě, když jsou právě vytažené z ledničky:yes:
/a nejsou v něm použita syrová vejce:yes::yes::yes:/

hosta hosta

25. 2. 2015 12:01

Dajda::yes: asi tak.


casino: všimla. A je chutnější. Bůh mi odpusť, klidně ho do podobných moučníků používám (tento recept znám cca 40 let, kdy se tu o mascarpone krom cizinců nikomu ani nezdálo)

Jitkas

25. 2. 2015 11:55

Jak rika casino, existuje i ovocne Tiramisu, kde se piskoty namaceji napr. v ananasove stave a mezi, do vrstev, se dava ananas a jahody ci jine ovoce. Ovsem krem je stale stejny, tj. mascarpone, cukr, vajicka. Existuje tez krem vyslehany z cerstve ricotty (ne te v kelimku UHT), cukru, bez vajec a smetany, ale to je nahrazka pro dietare a urcine ne ten, co dostanete v restauraci, nikdo vam ho "neproda" jako Tiramisu.

casino casino

25. 2. 2015 11:18

Dajda:
"Tiramisù alla frutta";-)
...ale také nám v It. podali cosi, co se dalo jíst tak akorát lžičkou...:-((:-D

Vraťme se od čekankových kořenů ke kořenům Tiramisu, resp. mascarpone:-)
V roce 1993 jsem oslovil jistou mlékárnu, že bych od nich odebíral pomazánkové máslo PŘED přidáním zákysu, který z něčeho velmi velmi podobného mascarpone udělal pom. máslo. Nedomluvili jsme se! Je to asi 2 roky, co ta stejná mlékárna začala vyrábět mascarpone:-))
U nás tiramisa (také tak se tomu kdysi v restauracích říkalo) jedině z mascarpone..., ale všimli jste si, že to dnešní PM je méně kyselé než PM v dávnověku?;-)

Dajda Dajda

25. 2. 2015 10:50

Jitkas: Už jsem to tu asi někde psala. Tiramisu se rozhodně nedělá v celé Itálii stejně, to je věta, kterou těžko ověříte. Já jsem párkrát tiramisu v Itálii jedla a řekla bych, že pokaždé bylo jiné. Jednou ani mascarpone nevidělo - byl to jakýsi pudink s příchutí tiramisu! To má pomazánkové máslo rozhodně blíž k mascarpone, obsahuje stejně tuku jako šlehačka.

Já mám tiramisu velmi ráda a klidně si udělám i českou variantu krému ze šlehačky a pomazánkového másla, ovšem české piškoty ani rum už nedávám. Zas takový rozdíl to není, když se moučník nechá správně proležet.

Spíš bych váhala nad názvem tiramisu u moučníku, do kterého se přidává ovoce, to už mi přijde jako něco jiného.

Budiž sláva kuchařům, kteří z klasiky vyvozují další a další recepty, ale s názvy bych byla opatrnější. Toprecepty jsou skutečně poněkud přetiramisované a přepizzované! Jako bychom neuměli česky! Mně by se smetanový moučník s banány (maximálně a la tiramisu) líbil - přesně by to vystihovalo jeho podstatu! ;-)

zizala zizala (moderátorka)

25. 2. 2015 10:21

spagetka: :-O Já někde tvrdím, že kafe z čekankových kořenů je káva? Pomazánkové máslo není varianta másla, ale pomazánky, polotovaru připraveného k dalšímu použití. Název tiramisu znamená pozvedni mne, to snad ví dávno každý trošku vzdělanější člověk. Složení dezertu je dané. O čem se tu vlastně zcela zbytečně dohadujeme :-?:-?

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: banánové tiramisu tiramisu s banánem maskarpone italský krém složení tiramisu z mascarpone s banánem dětské tiramisu láda hruška banánové tiramisu mascarpone tiramisu s banány banánové tiramisu recept tncz nova důchody bananove tiramisu s mascarpone tiramisu s banánem recept banánový tiramisu recept na tiramisu tiramisu z bananem tiramisu banánové tiramisu recept tiramisu dort recept s bananem tiramisu recepty tiramisu s banánem do formy bananova tiramisu

Suroviny: banán, cukr krupice, káva instantní, pomazánkové máslo, piškoty dětské, smetana ke šlehání, kakao

TopRecepty.cz

Banánové " tiramisu"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2oNv