Piadine Romagnole
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 12 758 kJ / 3 049 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,84 g |
Tuky | 140,35 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 124 mg |
Sodík | 6,11 g |
Sůl | 15,59 g |
Sacharidy | 375,19 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Piadinu znali už staří Etruskové. Tehdy byla asi ještě jednodušší nez dnes, pravděpodobně používaná místo talíře nebo natrhananá na kousky, určená k vytření mísy se zbytky jidla.
Dnes je piadina nadlehčená trochou prášku do pečiva (jinde sodou nebo i droždím). Ale pořád je to ta stará, prostá placka, kterou je možné naplnit podle přání a chutí jednotlivých stolovníků.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 3. 2015 21:50
Zajímavý recept, zase specialitka+moc lákavé z fotky
13. 3. 2015 22:31
Tak to zkusím určitě, kynutou verzi znám, tahle mě láká taky.
13. 3. 2015 19:56
Recept vypadá výborně!
13. 3. 2015 19:49
cathleen:S tím sádlem to musí být dobrota Ukládám a na suché pánvičce upeču!
13. 3. 2015 19:26
zizala: díky Jarka, pozriem sa tam, nenapadlo ma, že to tam môžeš mať. cathleen, prepáč.
13. 3. 2015 19:24
cathleen: To sice nejsou, ale nechci pod Tvým receptem upozorňovat a ukazovat na ten můj Nezdá se mi to úplně košer
13. 3. 2015 19:19
zizala: proč by se to nehodilo? Nejsou všechny recepty jen na topkách
13. 3. 2015 19:18
cathleen: Já s tou mou pitomou klávesnicí než to naklepu a opravím, už je pozdě
13. 3. 2015 19:17
tejaja: Malinko jiný poměr, místo mléka sodovka např. Nechci sem dávat odkaz, nehodí se to, když budeš chtít porovnat, najdeš je na mých stránkách
13. 3. 2015 19:12
tejaja: trochu jiné, koukni
http://www.mlsoty.estranky.cz/clanky/neco-z-italie...
http://www.mlsoty.estranky.cz/clanky/neco-z-italie...
13. 3. 2015 19:08
zizala: Zvyšok surovín aj postup ako tu, rozumiem dobre?
13. 3. 2015 19:06
tejaja: Jak píše cathleen, dělám je kynuté.
13. 3. 2015 18:16
Veronika.Hrozna: všechny suroviny jdou do těsta - placky se smaží na suché pánvi
13. 3. 2015 17:19
Šikovné, poznám, ale nikdy som nerobila. Musím vyskúšať. Jarka, v čom sa líši tvoja verzia?
13. 3. 2015 17:18
cathleen: Smaží se to v tuku,nebo se to peče na suché pánvičce? A to sádlo jde do těsta? Jsem asi popleta, nějak jsem to nepochopila.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 4 hodinami
Banana split
Přidáno před 4 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 17 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 18 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 19 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno 27. 4. 2024 09:12
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný hrnečkový perník
Valis uvařila před 6 sekundami
Španělské ptáčky z vepřového
TerezaD uvařila před 27 minutami
Makovo-kokosove rezy s kakaovo-rumovou polevou
Sibyla uvařila před 31 minutami
Kuřecí nudličky na kari
andrejkowa.nela uvařila před 40 minutami
Pudink s piškůtky
Merylas uvařila před 1 hodinou
Kinder Paradiso
Babu1 uvařil před 1 hodinou
Bezkonkurenční králík
Michak uvařila před 1 hodinou
Nejlepší vyprošťovací česnečka
broucekSylva uvařila před 1 hodinou
Vepřová kotleta - rychlá
bertidlo uvařila před 1 hodinou
Domácí houskový knedlík
Karoli uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Buchty po ránu: Apple pie podle Josefa Maršálka. Na americký koláč se šťavnatými jablky je potřeba správná mouka
Mini krtkovy dortíky: Drobná verze oblíbeného dezertu s jemným smetanovým krémem a banánem se rozplývá na jazyku
Další recepty
Tématické fráze: piadina naplně piadine napln piadiny placky příprava piadiny jak pripravit placky piadina nataliri.cz testo na piadine
Suroviny: mouka hladká, mléko, voda, cukr, med, sůl, sádlo, prášek do pečiva
Piadine Romagnole
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mnzA
18 názorů