Řízky z pomalého hrnce
Asi by vás nenapadlo dělat řízky v pomalém hrnci. Až to vyzkoušíte, nebudete je již dělat jinak. Tím, že se dělají zároveň s brambory, ušetříte spoustu času a jídlo je připraveno současně k podávání.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kamarádka dělá řízky, pokud jich musí mít opravdu hodně, v troubě.
Lehce a rychle osmahne, do pekáče naskládá jako listy v knize - nastojato, poklade máslem a několik hodin peče velice mírně v troubě. Maso je pak jako máslíčko.
V pomalém hrnci by šly také naskládat nastojato, už bez brambor, ale budu-li muset chystat větší množství řízků, udělám to jedině takhle.
Navíc se, oproti troubě, v pomalém hrnci řízky nemusí hlídat.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 11. 2023 09:47
kimlo: díky za vše, zprávu s pochvalou receptu i fotku
14. 11. 2023 08:49
Uvaril som, sú výborné, vďaka za recept! Pridávam foto...
25. 6. 2023 12:55
MT.58: V pomalém hrnci, krkovice a ještě pokladená máslem vysušená? Nevím, nikdy jsem nic takového nepotkala, a to je takhle opravdu děláváme. A nejen já, pokud kouknete níže do komentářů.
25. 6. 2023 11:33
Nevím, ale měla jsem řízky z krkovice a ty byly po 2 hod. na High tak vysušené, že se nedaly krájet, natož kousat
Myslím, že High na takovou dobu je hrozně moc...
Myslím, že High na takovou dobu je hrozně moc...
30. 8. 2022 16:22
Dnes byly k obědu, výborné. K bramborám jsem ještě přidala dvě mrkvičky.
28. 1. 2019 00:26
Tento receptík na mne vykoukl z náhodných,to mi uniklo a je to škoda,už bych vyzkoušela,nenapadlo by mi,že se dají řízky udělat i ve frajerovi -PH,tak to určitě brzy vyzkouším
30. 10. 2018 13:15
cathleen: děkuji, myslela jsem, že bych si mohla udělat fóra na ráno, pokud je potřebuji mít hned ráno hotové třeba na cestu. Tak holt budu muset vstávat dřív, což mně jako sově moc nevyhovuje.
30. 10. 2018 13:09
chlap_nekuchar: to mě těší, pomalý hrnec je výborný pomocník, že?
Nadja: Nadi, nevím, nikdy jsem nezkoušela...ale aby se masu z hlediska stravitelnosti nic nestalo, musela bys jen lehce osmahnuté řízky dát po vychladnutí přes noc do lednice - tam obal zcela zvlhne, podle mě. (Spíš bych se ale bála těch mikroorganismů, které se na polosyrovém mase během doby čekání na dodělání mohou rozmnožit.)
Třeba lépe poradí někdo, kdo už vyzkoušel...?
Nadja: Nadi, nevím, nikdy jsem nezkoušela...ale aby se masu z hlediska stravitelnosti nic nestalo, musela bys jen lehce osmahnuté řízky dát po vychladnutí přes noc do lednice - tam obal zcela zvlhne, podle mě. (Spíš bych se ale bála těch mikroorganismů, které se na polosyrovém mase během doby čekání na dodělání mohou rozmnožit.)
Třeba lépe poradí někdo, kdo už vyzkoušel...?
30. 10. 2018 12:36
cathleen: myslíš, že by šlo řízky předsmažit třeba večer, a do PH je dát až druhý den ráno?
30. 10. 2018 10:49
Právě zkouším Brambory v hrnci jsem zakápl olejem a zdá se, že to funguje
22. 5. 2015 16:05
Větší množství řízků peču vždycky na pouť a strašně mě nebaví u toho stát. Tohle si musím uložit, v létě vyzkouším v té troubě
19. 5. 2015 14:27
cathleen: díky díky
15. 5. 2015 09:59
Dana61: nepodlévala, kápla jsem pod ně trošku oleje - ale opravdu kápla. Vložené kostky brambor byly mokré a navíc na ně z řízků během vaření "sjelo" máslo. Hotové brambory byly trochu tmavší, než kdyby byly uvařené, ale nic se nepřichytilo, všechno se dovařilo doměkka
15. 5. 2015 09:07
to je úžasný nápad brambory jsem v pomaláči ještě nedělala a proto mám dotaz - podlévala jsi je trošku nebo né? díky
11. 5. 2015 16:14
Tak to valím bulvy já smažím klasicky v pánvi a pokud je jich víc (a to většinou je) skládám nastojato do kastrolu a dopeču v troubě.
Ale pomaláč, mne fakt nenapadl
Ale pomaláč, mne fakt nenapadl
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Slunečnicový chléb s kefírem
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 4 hodinami
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 6 hodinami
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno 6. 5. 2024 13:01
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno 6. 5. 2024 12:15
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno 6. 5. 2024 08:08
Právě bylo uvařeno:
Skořicové šneky
Petra Dvor. uvařila před 15 minutami
Piškotový korpus
Standula002 uvařila před 45 minutami
Vepřové kostky na houbách
Petra Dvor. uvařila před 1 hodinou
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem
Carolka409 uvařil před 2 hodinami
Kuřecí smetanový pekáček
slavka744 uvařila před 2 hodinami
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova uvařila před 2 hodinami
Rybí salát podle ČSN z roku 1967
Alvinsatya uvařil před 3 hodinami
Pfeferonový (feferonový) salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Alvinsatya uvařila před 3 hodinami
Banánová bábovka
Babicka32 uvařila před 3 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Alvinsatya uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
7 skvělých receptů na řízky: Kromě trojobalu u nás vyhrávají řízky plněné, jogurtové nebo smažené v sýrovém těstíčku
Trojobal na obalování řízků: Geniálně jednoduchá klasika je svou chutí nepřekonatelná
Další recepty
Tématické fráze: recepty na vareni v pomalem hrnci vaření v pomalém hrnci recepty pro vareni v pomalem hrnci pomalý hrnec vaření v pomalém hrnci recepty pomalý hrnec recepty recepty na pomalé vaření pomalý hrnec na vaření recepty hrnec na pomalé vaření recepty rizek v pomalem hrnci recepty z pomalého hrnce recepty pro pomalé vaření kuchařka pro pomalé vaření hrnec pro pomalé vaření recepty recepty pomalý hrnec veprove rizky v pomalem hrnci recepty pro pomalý hrnec pomaly hrnec výborný recept recepty v pomalém hrnci řízky v ph
Suroviny: maso vepřové, vejce, mouka hladká, strouhanka, sůl, brambory, máslo
Řízky z pomalého hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8l8L
27 názorů