Postup přípravy
Krok 1: Surové koleno narežeme až ku kosti, aby sa lepšie uvarilo, vložíme do veľkého tlakového hrnca a varíme cca 25 min. Odstavíme, necháme ešte cca 10 minút "dofučať".
Krok 2: Koleno vyberieme, necháme vychladnúť.
Krok 3: Po vychladnutí narežeme na kúsky veľkosti cca 2x2 cm (môže byť aj s kožou). Vrátime naspäť do vody.
Krok 4: Nakrájame letné zelí na štvorce cca 3x3 cm a pridáme k narezanému mäsu do vody.
Krok 5: Do hrnca dáme soľ, nové korenie i celé čierne korenie. Bobkový list tiež nezaškodí. Nasekáme na väčšie kusy kôpor a takisto pridáme do hrnca. Necháme povariť cca 15-20 min. aby bolo zelí mäkké.
Krok 6: Medzitým si na sádle vydusíme cibuľu nakrájanú na malé kúsky. Pridáme veľkú lyžicu hladkej múky a spravíme riedku cibuľovú zápražku.
Krok 7: Keď je zelí a mäso mäkké, pridáme zápražku do hrnca a premiešame.
Krok 8: Nakoniec pridáme do hrnca rajčinový pretlak. Krátko povaríme, aby sa všetky chute spojili.
Zveřejněno 9. 6. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Letní Ružínská polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xmoz
Moje poznámka
Letní Ružínská polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xmoz
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 8 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 8 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 8 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 8 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 9 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 10 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 10 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 11 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 11 hodinami
Tématické fráze:
letni polevky,
dorty galerie s kozou
Suroviny:
zelí,
koleno vepřové,
kopr čerstvý,
koření nové koření,
koření černé,
protlak rajčatový,
sádlo,
cibule,
mouka hladká
Komentáře (4)