Salát ze šruchy, fazolek, rajčat
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 121 kJ / 746 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,08 g |
Tuky | 47,89 g |
Vláknina | 35,12 g |
Cholesterol | 86 mg |
Sodík | 448 mg |
Sůl | 0,98 g |
Sacharidy | 42,08 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Podávame vychladené ako prílohu, príp. "len tak".
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 8. 2015 19:33
Tá záhradná šrucha je horká - aspoň tá - čo ja poznám...nedá sa zjesť. A zelná má mierne kyselkavú chuť - ten chrumkavý tlstý lístok (tvrdé stonky vyhodiť). Jedno je fakt, že na cintorínoch jej býva naozaj hafo. Trochu mám psychické zábrany niečo zjesť z cintorína - predsa len kolobeh v prírode... Raz som bola na starom cintoríne (rada sa po nich flákam) a tam rástli suchohríby...desne som so sebou bojovala... nechala som ich tam - ale s krvácajúcim srdcom.
17. 8. 2015 13:50
17. 8. 2015 13:48
U nás bylo strašné vedro a u nás navíc dusno, ale na hřbitově je u nás jako v parku, tak jsem, že aby byl klid, paní casinovou nasměroval k odpočinku na hřbitov...
No, vrátila se..., ale zato dovlíkla igelitku šrůchy a prý: "tady jsem ti donesla tu dobrotu, co o ní píšou na TOPkách, je tam toho hafo. Tam nám bude hej"
Na netu jsem se dočetl, jakou že má šrůcha zelná chuť...
To co donesla, vypadalo stejně (ale bez květů) jako šrůcha co pěstuju na zahradě; tedy bylo to chrumkavé, ale bez chuti a zápachu (skoro jako destilovaná voda), a v ústech to bylo takové jakési slizovité, přesně takové jako když jsem prve chutnal to, co nám tu kvete...
Tak nevím, co to bylo...
Ale jestli mě jen chtěla otrávit, tak se jí to pro ten den skoro podařilo
15. 8. 2015 20:00
15. 8. 2015 19:57
Jinak ale i dceru jsem konečně přesvědčila o tom, jak je šrucha dobrá, medvídek nám letos uschl, tak holt za rok. Jinak moje dcera je přesně naplnění přísloví nikdy neříkej nikdy. Její" nikdy nebudu používat bylinky, nebudu zavařovat, nebudu nic pěstovat" a ejhle, stačej 3 roky života se "správným chlapem", a už je z ní hospodyňka, jak má být
15. 8. 2015 19:52
15. 8. 2015 19:34
15. 8. 2015 16:13
15. 8. 2015 15:30
15. 8. 2015 15:01
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 6 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 16 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Sachr dort z jablek
marie.ledlova@email.cz uvařil před 2 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 2 hodinami
Polévka z kuřecích hřbetů
Gregusa uvařila před 3 hodinami
Těsto na pizzu
sarahaj uvařil před 4 hodinami
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 7 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 7 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 8 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 9 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 9 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Sachr dort z jablek: Dokonale vláčná a úžasně šťavnatá varianta rakouské klasiky ozdobená ořechy chutná božsky
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Saturejka výborně chutná k masu a hodí se při vaření luštěnin. Aromatická bylinka je hlavní složkou koření čubrica
Další recepty
Tématické fráze: co je srucha
Suroviny: fazolky zelené, rajče, šrucha zelná, majonéza, smetana kysaná, sůl, pepř
Salát ze šruchy, fazolek, rajčat
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P8xz
10 názorů