Čokoládový cheesecake
Tento vynikající čokoládový cheesecake připravíme bez živočišných produktů. Na náplň použijeme doma vyrobený sýr z kešu oříšků a vegan jogurtu, který necháme zakysat. Upečený a vychladlý cheesecake ozdobíme šlehačkou z kokosového mléka, čokoládou a ovocem.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 48 459 kJ / 11 582 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 220,07 g |
Tuky | 704,39 g |
Vláknina | 83,33 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 307 mg |
Sůl | 0,89 g |
Sacharidy | 1 028,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předem namočíme kešu oříšky na 8 hodin do vody. Kokosové mléko, které použijeme na ozdobu, dáme před přípravou na noc do ledničky.
Krok 2: Namočené kešu slijeme a spolu s jogurtem, necelým hrnkem vody a větší špetkou soli dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Pokud nemáme výkonný mixér, postupujeme po troškách, výsledná směs musí být úplně hladká. Když mixér přeplníme, nevytvoří se vír a mixování bude obtížnější. Mixujeme, dokud to není úplně hladké.
Krok 3: Poté směs přelijeme do čisté mísy, přikryjeme utěrkou a necháme při pokojové teplotě 48-55 hodin kysat. Můžeme průběžně ochutnávat, dokud nedosáhneme požadované nakyslé chuti, v zimě to trvá asi těch 55 hodin.
Krok 4: Poté výsledný kešu sýr přendáme do dobře uzavíratelné nádoby a skladujeme v lednici.
Krok 5: Troubu vyhřejeme na 180 °C a formu na dort lehce vymažeme olejem.
Krok 6: Nejdříve připravíme korpus: lískové ořechy, mouku, cukr a kakao dáme do mixéru a rozmixujeme. Přidáme olej a opět promixujeme, nakonec po částech přiléváme rum, dokud nemá korpus takovou konzistenci, že když část těsta stiskneme mezi prsty, zůstane kompaktní.
Krok 7: Poté rozprostřeme těsto na dno dortové formy, dobře vytlačíme po celém spodku (například skleničkou či rukama). Na náplň odměříme 3 a 1/4 hrnku kešu sýra, přidáme cukr a opět rozmixujeme v mixéru dohladka.
Krok 8: Přidáme ostatní ingredience (kypřicí prášek do pečiva nejdříve dobře rozmícháme ve škrobu) a zase mixujeme.
Krok 9: Náplně je docela hodně, takže pokud nemáme obří mixér, budeme muset postupovat opět po částech. Když je náplň úplně hladká, přelijeme ji do dortové formy, uhladíme a dáme do trouby. Pečeme asi 1 hodinu, dokud není povrch suchý.
Krok 10: Necháme úplně vychladnout při pokojové teplotě, poté přendáme do lednice a před podáváním necháme nejméně 8 hodin odležet.
Krok 11: Na kokosovou šlehačku: kokosové mléko vyndáme z ledničky, otevřeme, vylijeme vodu a lžící vybereme ztuhlou kokosovou smetanu. Našleháme šlehačem, můžeme přidat vanilku, agáve sirup či jiná dochucovadla dle chuti, ale není to nutné. Navrstvíme na cheesecake.
Krok 12: Před podáváním je dobré nechat ho asi půl hodiny při pokojové teplotě, aby z chladu trochu povolil.
Zveřejněno 26. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládový cheesecake
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wvV1
Moje poznámka
Čokoládový cheesecake
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wvV1
Nejnovější recepty
Tvarohový koláč s pikantní marmeládou
Přidáno před 32 minutami
Směs fazolí a cizrny s kořenovou zeleninou
Přidáno před 2 hodinami
Květákové listy s flíčky a slaninou
Přidáno před 3 hodinami
Rychlá omáčka se žampiony a špenátem s těstovinami Maccheroni al Ferretto
Přidáno před 3 hodinami
Těstovinový salát
Přidáno před 4 hodinami
Bratislavský guláš podle ČSN
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocná buchta ze zakysané smetany
jirholu před 25 minutami
Bábovka z kynutých buchet
Beruna před 3 hodinami
Zdravá grepová buchta
Rozzitta10 před 3 hodinami
Vepřové nudličky s pak choi
margotka53 před 3 hodinami
Mrkvová polévka s celestýnskými nudlemi
Lucie1001 před 5 hodinami
Mrkvový salát s jablky
Yvajs před 5 hodinami
Hrníčková bábovka
Fitulka před 8 hodinami
Valašská kyselice
Fitulka před 8 hodinami
Vynikající rychlé knedlíky z rohlíků a brambor
KiaraK před 9 hodinami
Smetanové fazolky s koprem
Jirka1965 před 9 hodinami
Tématické fráze:
čokoládový cheesecake,
cheascace,
čokoládový cheesecake recept,
čokoládový cheesecake top recepty,
recept na čokoládový cheesecake,
cheesecake čokoladovy,
čokoladovy cheescake,
cokoladovy chesecake,
čokoladový chescake,
cheesecake recept,
cheesecake top recepty,
zdravý čokoladovy cheesecake,
cheesecake z kokosového mléka,
bezlepkovy čokoladovy cheesecake,
čokoládový chessecake,
čokoládový cheesscake,
cheesecake čokoláda,
cheascace s ovocem,
cheesecake s jogurtem,
cheascace tvarohový
Suroviny:
oříšky kešu,
jogurt vegan,
cukr,
mléko kokosové,
čokoláda na vaření,
sirup javorový,
škrob kukuřičný,
kypřící prášek do pečiva,
extrakt vanilkový,
sůl,
ořechy lískové,
mouka špaldová hrubá,
cukr,
kakao,
olej,
rum,
mléko kokosové,
vanilka,
sirup agávový,
ovoce,
čokoláda
Komentáře (1)