Cizrna na paprice s pórkem

veganotic Kuchařka: veganotic

cca 4 porce Dietní recepty , Veganské 4 názory

Suroviny

3 plechovky cizrny nebo cca 500 g sušené cizrny
2 velké cibule
1,5 lžíce kvalitní sladké papriky
1/2 litru zeleninového vývaru nebo vody s kvalitním zeleninovým bujónem (např. sypký Alnatura)
2 větší pórky omyté a nakrájené na šikmé proužky
cca 250 ml rostlinné smetany (nebo ořechové smetany doporučuji např. sojovou AlproSoya nebo ovesnou Oatly)
1 citrón
sezamový, slunečnicový či olivový olej (my máme rádi značku Bohemia olej)
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pokud používáte sušenou cizrnu, propláchněte ji a přes noc (či na 5 - 10 hodin) namočte. Poté ji slijte, znovu zalijte vodou a v hrnci přiveďte k varu. Vařte asi 1,5 hodiny do měkka.

  2. Krémovější a chutnější bude cizrna uvařená v papiňáku (cocotte minute), ale to neumím. Pokud papiňák vlastníte, stáváte se automaticky papiňák-masterem level pro a určitě to zvládnete i bez mého návodu. Pokud jste stejně jako já líní a používáte cizrnu v plechovkách, stačí, když je umíte otevřit.

  3. Když máte uvařenou cizrnu nebo otevřené konzervy, můžete se pustit do vaření.

  4. Cibuli nakrájejte na drobno a orestujte ji na oleji ve větším hrnci (cca 5 minut), poté přidejte papriku a restujte ještě minutu až dvě (ne moc dlouho, aby paprika nezhořkla). Zaljite 1/2 litrem vývaru - já ho připravuji tak, že dvě konzervy cizrny sliji do misky, do této tekutiny přidám vodu do požadovaného množství (1/2 litru) a přidám lžíci Alnatura bujónu. Nechte povařit do měkka.

  5. Mezitím obsah jedné plechovky cirzny včetně tekutiny rozmixujte do hladka tyčovým mixérem. Rozmixovaná cizrna poslouží jako super zahušťovadlo.

  6. Když je cibulka v hrnci měkká, rovněž ji spolu s vývarem rozmixujte tyčovým mixérem. Do hrnce přidejte rozmixovanou cizrnu i nerozmixované luštěniny a nakrájený pórek. Opět přiveďte k varu a na mírném plameni vařte, dokud pórek nezměkne.

  7. Poté sejměte z ohně, vmíchejte rostlinnou smetanu a šťávu z půlky citrónu. Ochutnejte a dochuťte další citrónovou šťávou, pepřem, solí, příp. špetkou sladké papriky. Podávejte s pečivem, rýží nebo těstovinami.

Poznámka

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 482 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cizrna na paprice s pórkem

  • veganotic veganotic(autorka receptu)

    super :)

    Odpovědět

  • Johanka128 Johanka128

    Tenhle recept znám už dlouho, jen bez pórku, klasicky jako cizrna na paprice a je to výborné.

    Odpovědět

  • juliex juliex

    Pórek jsem neměla(příště),je uvařeno a splnilo to mé očekávání,je to vynikající:-p:yes:

    Odpovědět

  • Coleta Coleta

    Dělala jsem bez pórku, jako kuře na paprice a výborné. Cizrnu jsem namáčela přes noc. Přílohou byly bramborové knedlíky.

    Odpovědět

Tématické fráze: cizrna na paprice cizrna s porkem cizrna recepty cizrna v plechovce recepty z cizrny kuře na paprice s cizrnou kuře na paprice z cizrny cizrnove kure na paprice recepty s pórkem cizrna v papinaku porek s cizrnou cizrna v plechovce recepty cizrna z plechovky recept cizrna cizrna recept cizrna na paprice cizrna na paprice recept cizrna kure na paprice recepty cizrna recepty kuře s pórkem v papiňáku

Zapomněl/a jsem heslo