Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jáhlový nákyp s jablky

Jáhly jsou vyloupaná zrníčka prosa. Získávají se odstraněním tvrdé slupky a mají žlutou až zlatavou barvu. Jáhly jsou výživné, snadno stravitelné, jednoduché na přípravu a neobsahují lepek. Pro svou téměř neutrální chuť jsou jáhly vhodné do slaných i sladkých jídel.

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 55 min

95 min (40 min příprava + 55 min tepelná úprava)

1. 11. 2015 19:09

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 740 kJ / 2 328 kcal
Bílkoviny63,98 g
Tuky74,12 g
Vláknina35,20 g
Cholesterol 603 mg
Sodík 853 mg
Sůl1,95 g
Sacharidy323,23 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Při podávání si můžeme polít javorovým sirupem, nebo jen pocukrujeme.

Výborně chutná i s kopečkem zakysané smetany.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

23. 11. 2022 09:24

:-)<3:yes::yes: recept i foto se mi líbí :-K

janatka janatka

13. 4. 2021 12:56

Tak hotovo a pochutnali jsme si.;-) S jahodami a rebarborou, více mi v mrazáku po zimě nezbylo.:-Q

bystrouska

4. 3. 2020 15:44

Jahelník jsem si dneska uvařila k obědu. Byl výborný :yes:. Jablíčka jsem nepodusila. ale syrový jsem je nastrouhala a zamíchala do směsi.

lenka.ov lenka.ov

8. 11. 2015 09:18

:yes: určitě vyzkouším, doma děláváme jen se sušenýma švestkama

Masula Masula

6. 11. 2015 13:13

To jsem nějak přehlídla :-) musím vyzkoušet ;-) jáhly s jablíčky máme rádi:yes:

teny1 teny1

5. 11. 2015 18:17

musí to být moc dobré, budu zkoušet.:-p

mysulka mysulka

3. 11. 2015 19:11

Eficka82: ;-) Jsem moc ráda, že chutnalo, :yes: díky :-K

Eficka82

3. 11. 2015 19:06

Tak jsem dnes upekla pro návštěvu;-)moc si pochutnali.Akorát jsem dala celý tvaroh,protože mně nějak nenapadlo,co že bych dělala s tou druhou půlkou:-p místo sirupu jsem dala 4 lžíce medu a pekáč vysypala kokosem:yes: Bodík letí

hanes24

3. 11. 2015 11:08

Je to dobrota, dělám skoro stejně, zkusím s rumem, ten nic nezkazí!:yes::-D:-D

Anna Kocikova Anna Kocikova

2. 11. 2015 20:49

Leni,nákyp by mi chutnal i studený;-)Máš ho krásný:-p:-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

2. 11. 2015 11:05

Super!!!:yes:

zizala zizala (moderátorka)

1. 11. 2015 21:15

:-p:-p

maris maris

1. 11. 2015 19:47

Máš to moc hezké:-p:-):yes:

mika59 mika59

1. 11. 2015 19:13

Vypadá a určitě i chutná :yes::yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jáhlovy nakyp jáhlový nákyp s tvarohem jáhly recepty jáhly s jablky jáhlový nákyp recept nejlepší recept na jáhly jáhly s tvarohem nakyp z jahel nejlepší recepty na jáhly jahly nakyp recept jahlovy nakyp jablkovy nakyp recept na jáhlový nákyp jáhlový nákyp recepty jahlový nákyp s s tvarohem jahlovy jahlovy nakyp s jablky a tvarohem jablecny nakyp z jahel jahlovej nakyp nákyp z jáhlí

Suroviny: jáhly, mléko, cukr vanilkový, sůl, jablko, máslo, cukr vanilkový, šťáva citronová, rum, skořice, rozinky, tvaroh, žloutek, sirup javorový, kůra citronová, bílek, máslo, tuk, mouka

TopRecepty.cz

Jáhlový nákyp s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jNgY