Jáhlový nákyp s jablky (bez cukru)

Johanka128 Kuchařka: Johanka128

Sladká jídla 0 názorů

Suroviny

250 g jáhel
1 l mléka
1 PL rýžového sirupu
3 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
1 KL ghee
2 PL rýžového sirupu
6 jablek
hrst rozinek
citronová kůra
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly dáme do misky a zalijeme vařící vodou. Necháme několik minut a scedíme. Následně na sítku propereme studenou vodou.

  2. Do hrnce dáme mléko, rýžový sirup, vsypeme jáhly a přivedeme k varu. Za stálého míchání uvaříme kaši (cca 15 minut).

  3. Kaši necháme zcela vychladnout.

  4. Rozinky propereme a na pár minut namočíme do teplé vody. Jablka okrájíme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na kousky. Z bílků ušleháme tuhý sníh.

  5. Do mísy dáme žloutky a vymícháme s rýžovým sirupem a ghee. Přidáme vychladlou jáhlovou kaši a promícháme. Přisypeme scezené rozinky, jablka a citronovou kůru.

  6. Všechno pořádně promícháme a nakonec vmícháme sníh.

  7. Dáme do pekáčku a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 40-50 minut.

Poznámka

Pekáč používám keramický a není třeba ho vymazat ani vysypat.

Délka pečení závisí na troubě.

Rozinky vždy namáčím do teplé vody, potom krásně změknou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jáhlový nákyp s jablky (bez cukru)

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: jahlový nakyp jáhly s jablky jáhlový nákyp s jablky jáhlový koláč bez cukru jáhly recepty nákyp pohankovo-jablečný nákyp

Zapomněl/a jsem heslo