Meruňkový jáhlový nákyp (bezlepkový)

hladovahana Kuchařka: hladovahana

Moučníky , Dia a bezlepkové 1 názor

Suroviny

400 g jáhel
mléko
půlka másla
hrst cukru
3 vejce
vanilková esence nebo cukr
špetka soli
2 konzervy meruňkových půlek nebo 1 velká zavařeninová sklenice
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly spaříme a propláchneme ve vařící vodě aby ztratily hořkost, dáme uvařit na mírném plameni v mléce, nejlépe v teflonovém hrnci, občas mícháme, vaříme asi 15 minut, dáme vychladnout.

  2. Zapneme troubu na 150-160 stupňů. Ušleháme dohromady cukr s máslem a 3 žloutky. Ze 3 bílků ušleháme sníh.

  3. Jemně vmícháme vychladlé jáhly do máslové směsi, přidáme vanilkovou esenci a sůl, opatrně vmícháme sníh. Polovinu směsi dáme do dortové formy vyložené silikonovým papírem, poklademe meruńkami, přikryjeme druhou polovinou směsi. Dáme do vyhřáté trouby na minimálně hodinu. Pocukrujeme práškovým cukrem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Meruňkový jáhlový nákyp (bezlepkový)

Tématické fráze: jáhlový nákyp s meruňkami jahlový nákyp merunkový nákyp jahly s meruňkami jáhly nákyp jáhly - top recepty jáhy s meruňkami jahly recepty co je merunkova esence do testa bezlepkový nákyp jahlovy nakyp s tvarohem nákyp meruňkovy, máslový jáhlový moučník merunkový bezlepkový jáhly recepty nákyp jáhlový nákyp s meruňkami a tvarohem jahly s tvarohem a meruňkami jahlovy dort s meruňkami co uvarit bezlepkoveho jahly s merunkami a mákem

Zapomněl/a jsem heslo