Bábovka s jahodami
Bábovku můžeme připravit na mnoho způsobů podle nespočtu receptů. Na svátečním stole vždy vypadá krásně, zvlášť když je lehce pocukrovaná. Vyzkoušejte ji tentokrát ozvláštnit kousky jahod – uvidíte, že z ní za chvíli nezbyde ani drobeček.
Suroviny pro 1 kus
forma o objemu 2 l
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 390 kJ / 2 961 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,52 g |
Tuky | 124,24 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 1,05 g |
Sodík | 3,82 g |
Sůl | 1,36 g |
Sacharidy | 384,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jahody necháme předem rozmrazit.
Krok 2: Troubu předehřejeme na 180 °C. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Krok 3: Oddělíme bíky od žloutků a z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Krok 4: V další míse smícháme suché suroviny. Mouku, kypřicí prášek a jedlou sodu.
Krok 5: Žloutky, cukr a olej vyšleháme v jiné míse do pěny, postupně přidáme směs suchých surovin a mléko, nakonec opatrně stěrkou vmícháme bílkový sníh.
Krok 6: Těsto nalijeme do připravené formy a přidáme rozmrazené a na půlky nakrájené jahody a trochu je zatlačíme do těsta.
Krok 7: Pečeme v předehřáté troubě 30-40 minut. Propečení kontrolujeme špejlí.
Zveřejněno 2. 11. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bábovka s jahodami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mg0E
Moje poznámka
Bábovka s jahodami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mg0E
Nejnovější recepty
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno před 11 hodinami
Mladé zelí s klobásou à la bigos
Přidáno před 11 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky s jogurtovým přelivem
Přidáno před 12 hodinami
Grilovaná cuketa s masovým válečkem a párkem
Přidáno před 12 hodinami
Tartaletky ve tvaru čtverce s krémem a ovocem
Přidáno před 12 hodinami
Piškotové kousky s krémem z mascarpone
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Minutkové kuřecí nudličky
Anvei před 7 hodinami
Cuketa Bezděk
ivka 125 před 10 hodinami
Borůvkový máslový koláč
martiline před 11 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Barča před 11 hodinami
Americké lívance se skořicovým sirupem
kucharicek14 před 12 hodinami
Španělská polévka
Kajkajak před 14 hodinami
Jablečno-tvarohový cheesecake na plech
Terkat před 14 hodinami
Pečené krůtí stehno s cibulí
Limek před 14 hodinami
Hrníčková bublanina
zuzanaji před 16 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou
brtna před 17 hodinami
Tématické fráze:
bábovka s jahody,
babovka z jahod,
olejova babovka s jahodama,
lehká bublaninka s jahodami,
bábovka sjahodami,
babovka s jahodaˇa,
bábovka jahody,
prodpeč,
bábovka z jahodomi,
olejova bábovka s jahodami,
s jahodama,
proč dávat jedlou sodu do bábovek,
babovka s jagodami,
babovka s jajodami
Suroviny:
vejce,
cukr,
mouka polohrubá,
olej,
kypřící prášek,
soda jedlá,
mléko,
jahody mražené,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (3)
Víš ale co pořád nechápu? Proč dávat jak prodpeč tak sodu? Myslíš, aby to kypřilo a nebyl to tak cítit? Já vím, že je to ve víc receptech dávat obojí, ale pořád neznám důvod.