Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svítek - specialita z Vysočiny podávaná s koprovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

29. 6. 2013 05:05

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie5 144 kJ / 1 229 kcal
Bílkoviny26,04 g
Tuky122,68 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 338 mg
Sůl0,95 g
Sacharidy5,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Podáváme s koprovou omáčkou - opravdu je to lahůdka :-) Tento předpis mám po své babičce, je to specialita z Vysočiny :-).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Vernerová

5. 6. 2015 22:38

Tento recept také dělám, mám ho od své babičky z Pélhřimovska. Jen do svítku nedávám přášek do pečiva. Osmažený svítek pokládám na mělký talíř s osolenou vodou a obracím. Svítek nabyde, mezi tím si dám vařit trochu vody s novým kořením a bobkovým listem, na hrubo nakrájenou cibulí, osolím. Asi po půl hodině vaření výše uvedených
ingrediencí, v půllitrovém hrnečku rozmíchám 33% sladkou smetanu /nějlépě dvě/ s hladkou moukou
a zavařím omáčku. Dám nakrájený kopr, nakrájím na kostičky svítek a vše nechám asi pět až deset minut provařit. Dosolím, nemusí se octovat, obstará to cibule, ale kdo chce může. Je velmi
sytá a lahodná, v létě, když je čerstvý kopr, tak je to i dobrá večere.

aktakkk

3. 7. 2013 13:25

Tak jak jsem slíbila, fotky dodány nové, nerozmazané a viditelné .... jediný rozdíl, že už jsem recept nedělala na plynu na plotýnce, ale na indukční desce, což se dělalo úplně nádherně :-)

aktakkk

2. 7. 2013 12:32

Tak pak dejte vědět jak to dopadlo :-)

magdalenka magdalenka

2. 7. 2013 09:49

Milujem tento typ receptov, veľmi rada ho vyskúšam, snáď sa mi podarí. Ja o "svítkoch" toho veľa neviem, nemám s tým skúsenosti, ale vyzerá úžasne. Ďakujem za pridanie receptu.:yes:

Marie

1. 7. 2013 21:36

Moje babička svítek po usmažení rozkrojila na čtvrtiny a namočila na chvíli do studené vody. Mezitím si dala vařit jinou vodu, osolila ji a svítek ze studené vody dala chvíli povařit,krásně nabyl a pak ho vyndala na hluboký talíř a přikryla, aby příliš neschladl. Vroucí vodu po svítku zadělala smetanou, ve které rozkvedlala hladkou mouku a zavařila. Je to také mňamka.

aktakkk

1. 7. 2013 11:17

Tak nakonec se mi zadařilo fotky zviditelnit, tak snad se vám nyní recept bude lépe dělat, přeji, ať se všem povede a chutná :-)

spagetka spagetka

1. 7. 2013 10:57

Já mám velmi podobný recept po babičce taky (i s tím zaléváním vodou), jen je uvedeno, že podáváme ke smetanovým omáčkám. No vida. Zrealizuju, koprovku my můžem ;-):-p:yes:

aktakkk

1. 7. 2013 10:54

A ještě dodatek k autorce finneta, jistě je hodně receptů na svítek a tento se zalévá výhradně vodou! Opravdu to tak je, naše rodina s tím má mnohaleté zkušenosti, vyzkoušejte a uvidíte :-)

aktakkk

1. 7. 2013 10:52

Velice se omlouvám za fotky ...poslední dobou jsem si velmi oblíbila tyto stránky, a tak jsem se i zde chtěla podělit s tímto vynikajícím receptem a trochu ho i rozšířit :-) Opsaný recepty není a je můj ....dále jsem ho uložila i na recepty.chytrazena.cz/svitek-specialita-z-vysociny-podavana-s-koprovou-omackou-127612.html, kde jsou fotky lépe vidět. Nedopatřením sem si je už smazala z počítače a když jsem zde vkládala recept, tak jsem je kopírovala z těchto stránek .....no až ho budu dělat, znova nafotím, aby byly fotky kvalitní i zde.Snad tak do týdne to dám do pořádku a za stávající foto se ještě jednou omlouvám;-)

finneta

1. 7. 2013 08:22

tak svítek se určitě nezalévá vodou, ale mlékem.:-!:-! bacha na to.

Atekram

29. 6. 2013 23:17

Musím souhlasit,ke koprovce jedině svítek, náš rodinný recept je podobný, také z Vysočiny od babičky, jsem ráda, že toto jídlo zná také někdo další.

Jana Mašindová

29. 6. 2013 11:16

Prosím autorku, aby vložila fotky znovu, a to v "koukatelném" formátu. Na tyhle bych potřebovala mikroskop.
Dík.

Danca Danca

29. 6. 2013 08:48

:-O tohle neznám, vypadá to zajímavě! Na zítra mám koprovku v plánu, tak tuhle netradiční přílohu zkusím:-p. Fotky se mi teda taky špatně zobrazují, ale postup je rozepsán natolik podrobně a srozumitelně, že to snad zvládnu..;-):yes:

yanull yanull

29. 6. 2013 06:05

Proti svítku nic nemám, ale z fotek jsem poněkud "tumpachová" :-O

tejaja tejaja

29. 6. 2013 05:59

Chcem sa spýtať, tie fotky sú tvoje ? Prečo sú v mini vydaní? Nič na nich nevidieť...
Alebo preto, že to je opísaný recept ? http://www.prozeny.cz/pavlac/vase-recepty/varime-b...
Ak si katka.kudrnova, tak sa ospravedlňujem, ak nie si, fotky zmaž, platí, že vkladáme len vlastné fotky a nekopírujeme recepty z iných webov. ;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: svítek ke koprové omáčce svítek ke koprovce krupicový svítek svítek svítek do koprovky koprova omacka se svitkem koprovka se svítkem koprovka a svítek svítek recept svitek k omacce jak se dela svitek svitek podle babičky krupicový svítek do koprovky svitek s koprovkou koprová se svítkem recept na svitek svítek z krupičky koprová polévka od babičky recept na svitek ke koprovce top recepty svítek

Suroviny: vejce, krupice dětská, prášek do pečiva, olej, voda, sůl

TopRecepty.cz

Svítek - specialita z Vysočiny podávaná s koprovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PKv2