Perníková bábovka s jahodovým přelivem

vaden Kuchařka: vaden

Doba přípravy: 30 minut Moučníky , Bábovky 3 názory

Suroviny

2 hrnky (250ml) polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1 prášek do perníku
1 lžička skořice
1 lžíce kakaa
1/2 hrnku oleje
1,25 hrnku vlažného mléka
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Sypké suroviny smícháme dohromady, potom přilijeme olej a mléko. Vše důkladně vyšleháme a nalijeme do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy.

  2. Pečeme pozvolna v předehřáté troubě na 150°C asi 30 minut.

  3. Vychladlou bábovku vyklopíme a přelijeme jahodovou polevou.

Poznámka

Bábovka je moc dobrá, vláčná, nejsou potřeba vajíčka (to je výhoda při dnešní ceně za vejce) a hlavně je rychlá. Já do bábovky někdy přidám rozmačkaný banán.

Polevu používám elastickou, nemusí se do ní přidávat 100% tuk a neláme se při krájení. Polevu si objednávám u fa Malátkovi přes internet.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Perníková bábovka s jahodovým přelivem

Tématické fráze: tvarohové knedliky s jahodovým přelivem tvarohové noky s jahodovým přelivem jahodový přeliv na knedlíky vláčná perníková bábovka perníková bábovka rychlá perníková bábovka elastická poleva perníková buchta s jahodami jahodový přeliv na lívance tvarohové knedlíky s jahodovým tvarohový knedlík s jahodovým přelivem vlacna pernikova babovka perníková bábovka jahodami perníková bábovka top recepty vláčná perníková bábovka s náplní řezy s jahodovým přelivem a krémem vláčná perníková buchta livance s jahodovim prelivem tvarohové nočky s jahodovým přelivem jahodovy přeliv přes ovocne knedliky

Zapomněl/a jsem heslo