Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makovník

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

20. 4. 2009 17:15

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie13 742 kJ / 3 285 kcal
Bílkoviny77,46 g
Tuky123,89 g
Vláknina31,50 g
Cholesterol 614 mg
Sodík 225 mg
Sůl0,49 g
Sacharidy449,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mirca75 mirca75

7. 5. 2009 11:40

Bonifac:-)dělala jsem makovník manželovým rodičům za hlídání našich prcků a jeden pro nás na mlsnou;-)(z jedné várky)-a obě dvě rodinky ti posíláme pochvalu a velkou boďku:yes:.Měla jsem málo času a po ruce pečku,tak jsem toho využila a nemělo to chybu:-p:-p.Manželův taťka moc miluje věci s mákem a já už vím,čím mu zase příště udělám radost.Sice mi prasknul(já mlsná ho moc naplnila:-D),ale na chuti mu to rozhodně neubralo a mě to od dalšího pečení neodradilo;-):-D:-D

Merylas Merylas (moderátorka)

27. 4. 2009 18:14

Světli, taky mě napadá, že asi bylo trochu řidší těsto, než by mělo být. A co taky třeba taková řidší - mokrá nádivka, málo zahuštěná. A jestli jí bylo třeba hodně...Třeba to byla kombinace, jak řidší těsto, tak i náplň. A taky jestli byla dost vyhřátá trouba. Jinak nevím;-) Ale nic si z toho nedělej, hlavně že se to snědlo, není každý den posvícení, jak se říká. Příště se určitě povede;-):yes:

tejaja tejaja

27. 4. 2009 17:09

Svetlanka,
Nebolo to cesto riedke ? Vtedy sa zvykne rozíst. Mnozstvo múky, mlieka je vzdy len orientacný, nedá sa to presne napísat, pretoze kazdá múka je iná. Musís sa orientovat podla hustoty cesta. Cesto na závin nesmie byt riedke, nesmie tiect. Ale nech ta to neznechutí, nabudúce to bude urcite lepsie.;-)

bonifac bonifac

27. 4. 2009 15:35

naozaj neviem čo sa mohlo stať :-? skús ho nechať ešte chvíľu kysnúť na plechu a popichaj ho vidličkou ;-)

spagetka spagetka

27. 4. 2009 15:24

Světlanko a předehřátá trouba? Ne otvíeralas dřív jak po 15 minutách?;-)

Gabina

27. 4. 2009 11:15

Světlano, já jsem závin ještě nechala kynout na plechu asi 30 minut

Svetlana Svetlana

27. 4. 2009 10:36

:-S:-S...poraďte, co jsem zvorala?...dělala jsem podle receptu, dala do pekáče a do 15 minut se mi "rozjel"...normálně naplnil ten pekáč...jak schládnul, tak jsem ho rozřezala na takové proužky, uvnitř byl tvaroh i mák, chuťově byl vynikající!!!!...fakt strašně dobrý, půlka pekáče "zařvala" do půl hodiny, druhá večer na grilování do deseti minut...ale ten tvar:-8:-8

bonifac bonifac

23. 4. 2009 15:26

:yes::yes::yes: som rada,že má taký úspech :-))

Gabina

23. 4. 2009 08:43

Verčo, makovník včera padnul za vlast, tak jsem večer zadělala rovnou dvojitou porci :-D Udělala jsem jeden makový a druhý tvarohový :-p

bonifac bonifac

22. 4. 2009 15:33

tak to som rada :-)nemáš za čo :-))

Gabina

22. 4. 2009 09:23

Posílám velký pusík, dostala jsem pochvalu od šváry a to už je co říct ;-) S těstem se moc dobře pracovalo, nechala jsem ho zadělat v DP, po upečení bylo krásně vláčné. Budu dělat častěji, je to moc dobré, díky za receptík :yes:

bonifac bonifac

20. 4. 2009 19:52

:-):-)

Boubelinda

20. 4. 2009 19:34

Zrovna včera jsem jeden takový podobný dělala. Záviny jako takové jsou opravdu dobré. Koukám, že těsto je skoro stejné. :-)):yes:

1 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kynutý makovník makovník od babičky tvarohový makovník makovník z kynutého těsta makovník s tvarohem recepty-makovnik makovnik na plech makovnik bez mouky makovník z celého máku makový závin kynutý od babičky makovník kynutý dobrý makovník testo na makovnik jak se peče makovník tvarohový závin kynutý od babičky nevykynuté těsto kynutý makovník recept makovník-recept makovnik s kynuteho testa kynuté těsto na makovník

Suroviny: mouka polohrubá, vejce, cukr moučkový, máslo, droždí, mléko, sůl, olej, žloutek, mák, cukr moučkový, mléko

TopRecepty.cz

Makovník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nZGE