Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 624 kJ / 1 822 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 164,57 g |
Tuky | 88,44 g |
Vláknina | 21,20 g |
Cholesterol | 1,98 g |
Sodík | 2,75 g |
Sůl | 6,71 g |
Sacharidy | 83,49 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tři celá vejce uvaříme ve slané vodě (sůl pomáhá vajíčkům při varu neprasknout).
Krok 2: Během vaření vajec, ve větší misce důkladně smícháme všechny ostatní ingredience kromě oleje, petrželky a vývaru.
Krok 3: Vypracujeme v těsto, je-li moc tuhé můžeme přidat další vejce, je-li moc vláčné můžeme přidat trochu hladké mouky.
Krok 4: Každé uvařené a oloupané vejce opatrně obalíme v tlustší vrstvě masové směsi. Zabalená vejce obalíme v hladké mouce, poté v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance (jako bychom připravovali smažené řízky).
Krok 5: Zahřejeme troubu na 365F=185°C a necháme rozehřát.
Krok 6: Do zapékací mísy vymazané olivovým olejem dáme obalené vejce tak, aby se vzájemně nedotýkala a v troubě pečeme cca 5 minut než jejich povrch zezlátne, poté je otočíme a zalijeme vývarem. Pečeme 30-35 minut, když několikrát vejce opatrně otáčíme a přeléváme vznikající šťávou.
Krok 7: Mezitím můžeme pomalu začít vařit brambory.
Krok 8: Asi 5 minut předtím, než je maso dokonale propečeno, posypeme vajíčkové válečky petrželkou a necháme maso dojít.
Krok 9: Na talíři podáváme masové kabátky posypané zbytkem nakrájené čerstvé petrželky s bramborami a přílohou dle vlastní chuti a inspirace.
Krok 10: Brambory můžeme polít rozpečeným máslem na chuť. Maso můžeme mírně přelít zbytkem šťávy z misky.
Zveřejněno 29. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vejce v kabátku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qmJD
Moje poznámka
Vejce v kabátku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qmJD
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 4 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 5 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 5 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 5 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 6 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 7 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 9 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 10 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 11 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 11 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 11 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 12 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 13 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 13 hodinami
Tématické fráze:
vajíčková roláda ve slaninovém kabátku,
vejce ve slaninovém kabátku,
vejce v kabátku,
smazene pstrosi vejce
Suroviny:
maso hovězí mleté,
hořčice plnotučná,
majoránka,
česnek sušený,
cibule sušená,
vejce,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
strouhanka,
mouka hladká,
vejce,
petrželka,
olej olivový,
vývar,
brambory,
kmín celý,
sůl,
máslo,
hořčice,
cibule,
majolka,
okurky sterilované
Komentáře (2)