Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 624 kJ / 1 822 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 164,57 g |
Tuky | 88,44 g |
Vláknina | 21,20 g |
Cholesterol | 1,98 g |
Sodík | 2,75 g |
Sůl | 6,71 g |
Sacharidy | 83,49 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tři celá vejce uvaříme ve slané vodě (sůl pomáhá vajíčkům při varu neprasknout).
Krok 2: Během vaření vajec, ve větší misce důkladně smícháme všechny ostatní ingredience kromě oleje, petrželky a vývaru.
Krok 3: Vypracujeme v těsto, je-li moc tuhé můžeme přidat další vejce, je-li moc vláčné můžeme přidat trochu hladké mouky.
Krok 4: Každé uvařené a oloupané vejce opatrně obalíme v tlustší vrstvě masové směsi. Zabalená vejce obalíme v hladké mouce, poté v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance (jako bychom připravovali smažené řízky).
Krok 5: Zahřejeme troubu na 365F=185°C a necháme rozehřát.
Krok 6: Do zapékací mísy vymazané olivovým olejem dáme obalené vejce tak, aby se vzájemně nedotýkala a v troubě pečeme cca 5 minut než jejich povrch zezlátne, poté je otočíme a zalijeme vývarem. Pečeme 30-35 minut, když několikrát vejce opatrně otáčíme a přeléváme vznikající šťávou.
Krok 7: Mezitím můžeme pomalu začít vařit brambory.
Krok 8: Asi 5 minut předtím, než je maso dokonale propečeno, posypeme vajíčkové válečky petrželkou a necháme maso dojít.
Krok 9: Na talíři podáváme masové kabátky posypané zbytkem nakrájené čerstvé petrželky s bramborami a přílohou dle vlastní chuti a inspirace.
Krok 10: Brambory můžeme polít rozpečeným máslem na chuť. Maso můžeme mírně přelít zbytkem šťávy z misky.
Zveřejněno 29. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vejce v kabátku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qmJD
Moje poznámka
Vejce v kabátku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qmJD
Nejnovější recepty
Zapečené houby se zeleninou
Přidáno před 2 hodinami
Kuličky ze salsiccie se špenátovou rýží
Přidáno před 4 hodinami
Lehká cuketová polévka
Přidáno před 4 hodinami
Polévka z rajčat se smetanou
Přidáno před 17 hodinami
Zavařené houby v láku
Přidáno před 17 hodinami
Lišky na špeku, pečená dýně s květákem a volská oka (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
Ludvikova před 1 hodinou
Bramborové placičky
Karel kuchtik před 1 hodinou
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
janika491968 před 3 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
olivka před 3 hodinami
Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta
gatear před 14 hodinami
Langoše z jogurtu
EvaCh před 15 hodinami
Afrika řezy
dadmilka před 15 hodinami
Cuketová pochoutka
marunda před 16 hodinami
Vdolečky
gabrielamachova23 před 16 hodinami
Salát ze salátových okurek
alan.h před 16 hodinami
Tématické fráze:
vajíčková roláda ve slaninovém kabátku,
vejce ve slaninovém kabátku,
vejce v kabátku,
smazene pstrosi vejce
Suroviny:
maso hovězí mleté,
hořčice plnotučná,
majoránka,
česnek sušený,
cibule sušená,
vejce,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
strouhanka,
mouka hladká,
vejce,
petrželka,
olej olivový,
vývar,
brambory,
kmín celý,
sůl,
máslo,
hořčice,
cibule,
majolka,
okurky sterilované
Komentáře (2)