Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 624 kJ / 1 822 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 164,57 g |
| Tuky | 88,44 g |
| Vláknina | 21,20 g |
| Cholesterol | 1,98 g |
| Sodík | 2,75 g |
| Sůl | 6,71 g |
| Sacharidy | 83,49 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tři celá vejce uvaříme ve slané vodě (sůl pomáhá vajíčkům při varu neprasknout).
Krok 2: Během vaření vajec, ve větší misce důkladně smícháme všechny ostatní ingredience kromě oleje, petrželky a vývaru.
Krok 3: Vypracujeme v těsto, je-li moc tuhé můžeme přidat další vejce, je-li moc vláčné můžeme přidat trochu hladké mouky.
Krok 4: Každé uvařené a oloupané vejce opatrně obalíme v tlustší vrstvě masové směsi. Zabalená vejce obalíme v hladké mouce, poté v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance (jako bychom připravovali smažené řízky).
Krok 5: Zahřejeme troubu na 365F=185°C a necháme rozehřát.
Krok 6: Do zapékací mísy vymazané olivovým olejem dáme obalené vejce tak, aby se vzájemně nedotýkala a v troubě pečeme cca 5 minut než jejich povrch zezlátne, poté je otočíme a zalijeme vývarem. Pečeme 30-35 minut, když několikrát vejce opatrně otáčíme a přeléváme vznikající šťávou.
Krok 7: Mezitím můžeme pomalu začít vařit brambory.
Krok 8: Asi 5 minut předtím, než je maso dokonale propečeno, posypeme vajíčkové válečky petrželkou a necháme maso dojít.
Krok 9: Na talíři podáváme masové kabátky posypané zbytkem nakrájené čerstvé petrželky s bramborami a přílohou dle vlastní chuti a inspirace.
Krok 10: Brambory můžeme polít rozpečeným máslem na chuť. Maso můžeme mírně přelít zbytkem šťávy z misky.
Zveřejněno 29. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vejce v kabátku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qmJD
Moje poznámka
Vejce v kabátku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qmJD
Nejnovější recepty
Svatomartinské rohlíčky s ořechy podle Kamily Nývltové
Přidáno před 4 hodinami
Polévka z řapíkatého celeru
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí medailonky se slaninou, rajčaty a mozzarellou
Přidáno před 5 hodinami
Bramborák plněný masovou směsí s čedarem
Přidáno před 10 hodinami
Gulášek z hlívy ústřičné
Přidáno před 11 hodinami
Pórková polévka
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Beskydský bigos
magdalenka před 21 minutami
Domácí krtkův dort
Ivuss před 1 hodinou
Jablečný perník
Ivuss před 1 hodinou
Ořechovo-jablečný koláč II
Iwcas před 1 hodinou
Špenát II.
Andy2208 před 1 hodinou
Olejový korpus na dort
Terkinka před 3 hodinami
Salát s hruškou a Hermelínem
Limek před 3 hodinami
Kuřecí karí
dandykvetinka před 4 hodinami
Salát z bílé ředkve s mrkví
Mishmaja před 4 hodinami
Karlovarské knedlíky I
mamina3 před 4 hodinami
Tématické fráze:
vajíčková roláda ve slaninovém kabátku,
vejce ve slaninovém kabátku,
vejce v kabátku,
smazene pstrosi vejce
Suroviny:
maso hovězí mleté,
hořčice plnotučná,
majoránka,
česnek sušený,
cibule sušená,
vejce,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
strouhanka,
mouka hladká,
vejce,
petrželka,
olej olivový,
vývar,
brambory,
kmín celý,
sůl,
máslo,
hořčice,
cibule,
majolka,
okurky sterilované
Komentáře (2)