Kuřecí žaludky na celeru

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: s přípravou a dušením do 60 minut 4 porce Pokrmy z vnitřností 6 názorů

Suroviny

900 g kuřecích žaludků
500 g celeru
500 ml horké vody nebo vývaru
2 velké cibule
2 lžíce tuku nebo olej s tenkým plátkem másla
2 lžíce sladké papriky
3 prolisované stroužky česneku
sůl
mletý pepř
smetana nebo voda na případné naředění
citronová šťáva na dochucení/můžeme vynechat
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a na tuku ji necháme zesklovatět. Žaludky očistíme a nakrájíme, ale můžeme je pouze přepůlit. Přidáme je do kastrolu k cibuli a prudce orestujeme. Zasypeme paprikou, rychle promícháme a zalijeme vodou nebo vývarem.

  2. Přidáme očištěný a na větší kusy rozkrojený celer, osolíme, opepříme a pod poklicí dusíme doměkka. Poté vše přes cedník přecedíme, celer vrátíme do kastrolu s vývarem a ponorným mixérem rozmixujeme.

  3. Hustotu hotové omáčky podle potřeby naředíme a dochutíme. Přidáme česnek, žaludky, promícháme a 2 minuty provaříme. Vhodná příloha: knedlík, rýže, těstoviny.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kuřecí žaludky na celeru

Tématické fráze: kuřecí žaludky recepty top recepty kuřecí žaludky kuřecí žaludky celer recepty kuřecí žaludky recept kuřecí žaludky v citronové omáčce celerová omáčka s žaludky

Zapomněl/a jsem heslo