Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 019 kJ / 483 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,08 g |
Tuky | 36,44 g |
Vláknina | 11,53 g |
Cholesterol | 9 mg |
Sodík | 586 mg |
Sůl | 1,41 g |
Sacharidy | 24,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lilek nakrájejte na kostky, osolte a nechte půl hodiny vyrosit. Pak na sítu propláchněte, vyždímejte přebytečnou vodu a osmahněte na olivovém oleji, nechte vychladnout.
Krok 2: Rozmixujte lilek, kapary, rukolu, česnek, parmazán a tahini, můžete přidat ještě lžíci olivového oleje. Podle potřeby osolte a opepřete.
Zveřejněno 31. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomazánka z lilku s kapary
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jNGY
Moje poznámka
Pomazánka z lilku s kapary
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jNGY
Nejnovější recepty
Cuketové placky s koprovým dipem
Přidáno před 15 hodinami
Cuketové muffiny s citronem
Přidáno před 19 hodinami
Bulgur s restovaným lilkem, zeleninou a bylinkami
Přidáno před 21 hodinami
Houbová polévka s kroupami a koprem
Přidáno před 22 hodinami
Tatarská omáčka domácí
Přidáno 25. 6. 2025 08:32
Proteinové vafle
Přidáno 25. 6. 2025 08:28
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchtičky s krémem
pekarnik před 11 minutami
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
vladka1486 před 14 minutami
Drobenkový koláč
skalar před 1 hodinou
Tagliatelle s cuketovou omáčkou
KrisZaezemi před 1 hodinou
Bramborová omáčka s klobásou a vejcem
Babka-Korenarka před 1 hodinou
Meruňkové řezy II.
Quincey před 3 hodinami
Nepečený piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou
paprika1000 před 4 hodinami
Himaláje buchta
Amalka7 před 12 hodinami
Domácí lučina
hanazadrazilova před 13 hodinami
Francouzské brambory zapečené se sýrem Brie
poirotka před 13 hodinami
Tématické fráze:
pomazánka z lilku,
baklažán recepty kapari
Suroviny:
lilek,
olej olivový,
tahini,
kapary,
česnek,
sýr parmazán strouhaný,
rukola,
pepř
Komentáře (6)
Poslední dobou lilek raději peču v celku a pak dám olej až do pomazánky, nepadne ho tam tolik a je to hlavně stravitelnější. A nebo jen potřu plátky olejem a pak už při smažení olej nepřidávám
...akorát lilky "nepotím", a peču je nasucho vcelku (neperforované) v remosce, nebo na plechu v troubě.
...a EVOO nepřidávám po PL, ale leju z flašky přímo
...a dělávám ze 2 (v remosce) až 5 baklažánů (více se jich na plech nevejde) a v lednici se i tak pomazánka moc dlouho neohřeje
Bože, jak bych si, ač po jídle, smlsl...