Vepřové plátky s fuetovou chutí v PH

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 3 hodiny v PH 4-6 porcí Pomalý hrnec 16 názorů

Suroviny

600 g vepřového plecka
1 velká kedlubna
1 větší cibule
1/2 klobásy Fuet
1 lahůdková cibulka
pepř
olej
sůl
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi si osmažíme nařezané a osolené, opepřené plátky vepřového masa, které pomačkáme jen klouby ruky, osmažené vyndáme a na výpeku osmažíme cibulku do sklovita.

  2. Všechno i s výpekem přendáme do PH a přidáme kedlubnu nakrájenou na proužky, lahůdkovou cíbulku na kolečka, klobásku na půlkolečka, zalijeme vodou a rozpuštěnou moukou ve vodě. Z vody bude šťáva - omáčka, tak aby jí bylo dost.

  3. Necháme pomalit 3 hodiny, vypneme PH, necháme dojít, pak promícháme a šťávu máme pěkně zahuštěnou, pokud bychom chtěli hustější, můžeme přidat solamyl v trošce vody ale u nás nebylo třeba.

Poznámka

Byla to improvizace, která měla úspěch-určitě budu opakovat. Podávala jsem s těstovinami. Samozřejmě, že je možné dělat na sporáku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové plátky s fuetovou chutí v PH

  • maris maris

    Dobromila Černá: PH - Pomalý hrnec není tlakový hrnec, jak Vy říkáte " tlakáč " a tři hodiny jsou v pořádku. Nekritizujte něco, co evidentně neznáte.

    Odpovědět

  • Dobromila Černá Dobromila Černá(neregistrovaný)

    Fuet je vynikající klobáska, která nejlépe svou chutí vynikne za syrova, jsou prostě suroviny, které se tepelně opracovávat nemají.. nedovedu si představit, jak musí chutnat, když ho vaříte 3 hodiny v tlakáči a ještě s kedlubnou... hodně divná kombinace... :-O

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Soudím, dle surovin a postupu, že to musí být velmi dobré:-p. S vařením v PH jsem začátečník, tak vyzkouším:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Dooga: Vašku, to vážně vyzkoušej, jak tě nám, nebudeš litovat a fakt si pochutnáš:-p;-)

    Odpovědět

  • Dooga Dooga

    Fuet je vynikající záležitost. A v kombinaci s vepřovým - no to musí být výborné. :-p Ukládám k vyzkoušení. :yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Dala bych si, klobásku jsem ještě tuto neměla, ale hlad mám už jen, jak koukám n fotečku:-K;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Bibinka: zapomněla jsem pochválit recept.. tohle by mi chutnalo,. Fuet my rádi;-):-):yes::yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

  • spagetka spagetka

    Bibinka:Jani, už asi tuším, jen jsem ji ještě nekoupila, takže tak učiním ;-);-):yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    spagetka: Ladi, teď ti jí vyfotit nemohu jelikož jsem jí použila:-(, ale myslím, že jí znáš;-)je delší i objemnější než běžné klobásy, je balená v celofánu s provázkem na pověšení a cena se pohybuje kolem 50,-Kč. Já jí koupila v Kaufu ve slevě za 35,-Kč. Až jí koupím, tak ti jí sem dodám. Používám jí ráda dá jídlu fakt šmakozní chuť:-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    To je taková ta dlouhá "šíša", že jo? Už asi vím, ještě jsem ji teda nekoupila, díííky :-K:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Nikina Nikina

  • spagetka spagetka

    Jo:-O, tak vyguglím, mmt, do albíka dnes už nejdu :-D:-D ;-);-);-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    spagetka: určiě Fuet znáš, v Albertu mívají běžně.. a na NETu jsou spousty obrázků, jak vypadá;-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: fuet recept recept kedluben v ph vepřové v ph ph vepřové plátky wikipedie -fuet recept na fuet fuet wikipedie klobása fuet recept recept na klobásy fuet vepřové plátky ph fuet wikipedie cz platky plecka balene. balené vepřové klobásy recept babicovy dobroty tlakac

Zapomněl/a jsem heslo