Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 019 kJ / 483 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,08 g |
Tuky | 36,44 g |
Vláknina | 11,53 g |
Cholesterol | 9 mg |
Sodík | 586 mg |
Sůl | 1,41 g |
Sacharidy | 24,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lilek nakrájejte na kostky, osolte a nechte půl hodiny vyrosit. Pak na sítu propláchněte, vyždímejte přebytečnou vodu a osmahněte na olivovém oleji, nechte vychladnout.
Krok 2: Rozmixujte lilek, kapary, rukolu, česnek, parmazán a tahini, můžete přidat ještě lžíci olivového oleje. Podle potřeby osolte a opepřete.
Zveřejněno 31. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomazánka z lilku s kapary
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jNGY
Moje poznámka
Pomazánka z lilku s kapary
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jNGY
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno před 6 hodinami
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno před 6 hodinami
Grilovaná chobotnice
Přidáno před 6 hodinami
Šafránové špízy (šiškebab) na grilu
Přidáno před 6 hodinami
Grilovaná hovězí žebra low&slow
Přidáno před 6 hodinami
Philly cheesesteak
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynuté knedlíky - meruňkové s tvarohem
Cikitaka před 2 hodinami
Meruňkový koláč s drobenkou
zackovam před 2 hodinami
Pomazánka z červené řepy na způsob tataráku
dvinsky před 3 hodinami
Kuře na paprice s hráškem
Aknytsirk před 4 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Sonisko před 5 hodinami
Cukeťák na plechu
Kacenka1981 před 5 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
veeronica12 před 5 hodinami
Růžičky s tvarohovou náplní
Mizera před 6 hodinami
Meruňkový koláč z tvarohového těsta
malipi před 6 hodinami
Linecký koláč s marmeládou
Okina před 7 hodinami
Tématické fráze:
pomazánka z lilku,
baklažán recepty kapari
Suroviny:
lilek,
olej olivový,
tahini,
kapary,
česnek,
sýr parmazán strouhaný,
rukola,
pepř
Komentáře (6)
Poslední dobou lilek raději peču v celku a pak dám olej až do pomazánky, nepadne ho tam tolik a je to hlavně stravitelnější. A nebo jen potřu plátky olejem a pak už při smažení olej nepřidávám
...akorát lilky "nepotím", a peču je nasucho vcelku (neperforované) v remosce, nebo na plechu v troubě.
...a EVOO nepřidávám po PL, ale leju z flašky přímo
...a dělávám ze 2 (v remosce) až 5 baklažánů (více se jich na plech nevejde) a v lednici se i tak pomazánka moc dlouho neohřeje
Bože, jak bych si, ač po jídle, smlsl...