Pomazánka z lilku s kapary

hosta Kuchařka: hosta

Pomazánky 5 názorů

Suroviny

1 lilek
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce tahini pasty
1 lžíce kaparů
1 velký stroužek česneku
1 lžíce strouhaného parmazánu
hrst rukoly (nemusí být)
sůl, pepř
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Lilek nakrájejte na kostky, osolte a nechte půl hodiny vyrosit. Pak na sítu propláchněte, vyždímejte přebytečnou vodu a osmahněte na olivovém oleji, nechte vychladnout.

  2. Rozmixujte lilek, kapary, rukolu, česnek, parmazán a tahini, můžete přidat ještě lžíci olivového oleje. Podle potřeby osolte a opepřete.

Poznámka

Zdroj: nehladu.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pomazánka z lilku s kapary

  • hosta hosta(autorka receptu)

    Většinou peču taky vcelku, tohle bylo rychlejší a ty dozlata opečené kostky byly zas trošku jiné;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ja pečiem baklažány na pomazánky tiež v celku, ale zvyknem prepichnúť ihlicou na pletenie alebo vidličkou. Už sa mi totiž v minulosti stalo, že neprepichnutý baklažán v rúre explodoval - mala som čo robiť, kým som to vyčistila. Mala som zlosť a nervy - rúra smrdela, ako sa to pripálilo...:-))

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Různé pomazánky z lilku máme rádi, někdy zkusím podle Tebe ;-):yes:
    Poslední dobou lilek raději peču v celku a pak dám olej až do pomazánky, nepadne ho tam tolik a je to hlavně stravitelnější. A nebo jen potřu plátky olejem a pak už při smažení olej nepřidávám :-)

    Odpovědět

  • casino casino

    No, dělávám něco velmi podobného...:-)
    ...akorát lilky "nepotím", a peču je nasucho vcelku (neperforované) v remosce, nebo na plechu v troubě.
    ...a EVOO nepřidávám po PL, ale leju z flašky přímo:-) Je spodivem, kolik je lilek schopen do sebe pojmout oleje:-O:-)
    ...a dělávám ze 2 (v remosce) až 5 baklažánů (více se jich na plech nevejde) a v lednici se i tak pomazánka moc dlouho neohřeje;-):-D
    Bože, jak bych si, ač po jídle, smlsl...:-p

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

Tématické fráze: pomazánka z lilku baklažán recepty kapari