Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláče z Majolky®

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min

45 min (25 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

25. 4. 2009 09:14

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie8 927 kJ / 2 134 kcal
Bílkoviny68,68 g
Tuky16,83 g
Vláknina19,00 g
Cholesterol 213 mg
Sodík 28 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy417,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Dělám z tohoto těsta také buchty a dukátové buchtičky. Těsto je díky Majolce® lehké a vláčné a vždy se povede. Taky je výborný závin s jablky nebo mákem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

hanka.ulrychova

21. 7. 2021 17:17

:yes::yes: Výborný recept, já dělám podobně koblihy, jen dávám jen jednu Majolku®

Děkuji za recept. Pekla jsem na 180C horkovzduchu a postupně teplotu snižovala.

Lenora32

11. 3. 2017 15:09

Super. Vláčné a měkoučké.:yes::yes::-K

Kelisova

26. 1. 2016 22:04

zítra je zkusím ;-):-p ,tečou nám tu sliny na klávesnici :-D:-D mnáám :yes::-)

Zdenek

12. 1. 2016 12:16

Včera jsem si přečetl tento recept a hned jsem se dal do pečení, než přijde syn domů ze školy. Udělal jsem 27 ks výborných koláčů.18 makových a 9 tvarohových s jahodami. Můžu jen doporučit :-):-p

kudlova3

4. 3. 2015 10:43

Jaruna18: i přesto, že jsem dala 3/4 droždí, tak koláčky byli úžasné, jen se po nich zaprášilo :-)

Jaruna18

4. 3. 2015 09:46

kudlova3,ahoj,já myslím že to je v pořádku.Nezdá se mi ,že by to bylo překynuté.S těstem se dobře pracuje.:-K

kudlova3

3. 3. 2015 15:50

Dobrý den,mohu se zeptat zda 5.dkg droždí není hodně?

Jaruna18

10. 7. 2014 16:31

Díky IVULINKO ,že jsi odpověděla za mně,je to tak dobře.Taky někdy záleží jak jsou koláče velké,ale těch 20-30min.,určitě stačí.:-K

ivulinka

9. 7. 2014 20:52

hanula: zkusím ti poradit, i když jsem tohle nepekla;-)
Já kynuté peču na 200 st. přibližně 20-30 minut.
Při pečení kontroluj, jak moc jsou upečené zespodu, at nejsou bledé, ale ani připálené;-) A podej hlášení;-)

hanula

9. 7. 2014 18:15

jsem úplný kuchařský ucho, napište tam někdo jak dlouho se pečou a na kolik stupňů:-8

chmelinda

19. 5. 2013 18:26

Jarunko,Váš recept jsem dneska vyzkoušela,a je to bombaááá !!!Minulej tejden jsem zkoušela podobný,ale je tam ještě mimo Majolky® 150g tuku,nezdálo se mě to ,přesto jsem ho zkusila.Nebyl špatný,ale tenhle,prostě namá chybu...:yes::yes::yes::-D

Jaruna18

18. 3. 2011 20:50

Holky,máte pravdu,a dokonce ani ta kupovaná tatarka nevadí.Dcera to udělala,když neměla Majolku® a prý to bylo dobré.Jen dejte pozor,když je řidší Majolka®,dejte méně mléka.Stačí úplně 2dl.:-K:-)

chocolate

18. 3. 2011 13:04

Ocet cítit není, nebojte se;-), ale tatarku bych do sladkého určitě nepoužila, vždyť obsahuje okurky a cibuli (ale do slaného pečiva, proč ne).

Anna Kocikova

18. 3. 2011 12:36

Janadu,snad nevadí,když odpovím za autorku rcp:-)nevadí;-)já také často peču z majolkového těsta a když náhodou Majolka® není a je chuť na koláčky tak klidně dávám ochucenou tatarku:-))

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: koláčky z Majolky® moravské koláče z Majolky® kynuté těsto z Majolky® kynute kolace z Majolky® majonézové koláče kynuté těsto s Majolkou® koláče s majonézou buchty z Majolky® koláčky s majonézou koláče z majonézy těsto z Majolky® kynutý koláč z Majolky® kynuté těsto s majonézou na koláče kynuté buchty z Majolky® kynuté těsto s majonézou koláče s Majolkou® svatební koláče s majonézou svatební koláčky z Majolky® majonezove kolačky koláčky z majonézy

Suroviny: mouka hladká, kvasnice, mléko, cukr, majolka, žloutek, sůl, tvaroh, vejce, cukr, kůra citronová, meruňky, bílek, drobenka

TopRecepty.cz

Koláče z Majolky®

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k5D5