Suroviny
Porce: 1 SCOBY
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 643 kJ / 3 500 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 30 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 875,00 g |
Postup přípravy
Do hrnce nalijte 1 sklenici vody a přiveďte ji k varu. Krok 2: Přidejte do vody čajové sáčky, oslaďte 2 hrnky cukru, míchejte dokud se cukr nerozpustí a přelejte do sklenice. Poté sklenici naplňte studenou vodou, ale nechte si v ní místo na kupovamou kombuchu. Zkontrolujte si prstem, zda má čaj pokojovou teplotu a vlejte do něj kupovanou kombuchu. Krok 3: Přikryjte láhev ubrouskem a zagumičkujte ho. Krok 4: Sklenici odložte někam, kde se s ní nebude hýbat a vyčkejte 2 týdny, než se vytvoří disk zvaný SCOBY. Krok 5: Příprava Kombuchy:
Vyndejte rukou disk a dejte ji do misky. Odměřte jeden hrnek mateřké tekutiny a přelijte k disku. Takto můžete skladovat v ledničce po neomezenou dobu anebo si udělat novou kombuchu. Mateřkou tekutinu můžete vypít nebo přelít do flašek a používat jako ocet. Přezrálá kombucha je velice podobná jablečnému octu. Krok 6: Do hrnce nalijte 1 sklenici vody a přiveďte ji k varu. Krok 7: Přidejte do vody 2 čajové sáčky, oslaďte 1 až 1,5 hrnky cukru, míchejte dokud se cukr nerozpustí a přelejte do sklenice. Poté sklenici naplňte studenou vodou, ale nechte si v ní místo na kupovamou kombuchu. Zkontrolujte si prstem zda má čaj pokojovou teplotu a vlejte do něj kupovanou kombuchu. Krok 8: Přikryjte láhev ubrouskem a zagumičkujte ho. Krok 9: Sklenici odložte někam, kde se s ní nebude hýbat a vyčkejte 1 týden, než čaj uzraje. Opět vyndejte disk a odměřte si 1 hrnek kombuchy na příští várku. Můžete skladovat v lednici po neomezenou dobu. Krok 10: Přelijte čaj do lahví a pevně je zazátkujte a nechejte je stát v pokojové teplotě po 3 dny, než se vytvoří bublinky Krok 11: Vložte do ledničky, aby čaj přestal kvasit a podávejte studené.
Kombucha s příchutí:
Postupujte jako při výrobě normální kombuchi. Ve chvíli, kdy jí přelíváte do sklenic se zátkou můžete do ní vhodit sušené ovoce anebo přilít jakýkoliv druh čaje nebo výluhu. Poté nechte 3 dny v pokojové teplotě a vložte do ledničky. Podávejte chlazené.
Zveřejněno 6. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kombucha z kupované lahve Kombuchy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/072y
Moje poznámka
Kombucha z kupované lahve Kombuchy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/072y
Nejnovější recepty
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 1 hodinou
Kokosové sušenky
Přidáno před 3 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 5 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí stehýnka Garam masala
Přidáno před 15 hodinami
Bulgurové rizoto
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční panettone
Myska311 před 1 hodinou
Jablečný štrúdl z domácího těsta
martina.mickova88 před 2 hodinami
Jehněčí guláš
stanavokr před 4 hodinami
Labužnický králík na smetaně
LumirDavid před 6 hodinami
Brokolice v nivové omáčce
zpravodaj1 před 12 hodinami
Chleba z celozrnné mouky a ovesných vloček
zpravodaj1 před 12 hodinami
Teplý salát z pekingského zelí s kuřecím masem
zpravodaj1 před 12 hodinami
Vepřový steak z kotlety se smaženou cibulí a sazeným vejcem
zpravodaj1 před 12 hodinami
Tvarohová štola
janatka před 14 hodinami
Rychlá kompotová buchta
brtna před 15 hodinami
Tématické fráze:
kombucha příprava,
priprava kombuchy,
kvasinky scoby,
kombucha recept,
scoby kombucha,
raw kombucha,
jak používat kombuchu,
kvašeny čaj,
kombucha ocet,
scoby,
scoby bakterie,
jak udělat kombucha,
jak si pripravir kombuchu,
kvasinek scoby,
kvasinek scoby,
příprava kombuchy z kupovaného nápoje,
kombucha s přchuti,
jak udelat kombuchu,
kombucha - jak si ji udělat,
jak se připravuje kombucha
Suroviny:
kombucha,
kombucha,
voda,
čaj černý,
cukr,
čaj,
voda,
čaj černý,
cukr,
Komentáře (5)