Americký hedvábný chléb; 70% hydratace

arrefeena Kuchařka: arrefeena

Doba přípravy: 5 min; dle pekárny 1 bochník Domácí pekárna 2 názory

Suroviny

450 g Hladké mouky
215 g Mléka
80 g Vody
60 g Nesoleného másla
7 g Sušeného droždí (1 pytlíček)
20 g cukru
9 g soli
Pekařská procenta:
Hladká mouka 100%
Mléko 47%
Voda 17%
Nesolené máslo 13%
Sušené droždí 1%
Cukr 4%
Sůl 2%
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Ingredience si odvážíme a vložíme do pekárny. Droždí nasypeme buďto do přihrádky na droždí nebo k ostatním ingrediencím.

  2. Pekárnu si nastavíme na program základní rychlý; malý bochník; a světlá kůrka. Po skončení programu bochník vyklepeme a necháme jej vychladnout na mřížce.

Poznámka

Pokud používáte solené máslo přizpůsobte mu obsah soli.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Americký hedvábný chléb; 70% hydratace

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Môžem sa opýtať, čo znamenajú tie percentá?;-);-)Aj hydratácia ?

    Odpovědět

  • gabrusa gabrusa

    Vypadá výborně, ještě jsem nezkusila, ale chci se zeptat - to je ten klasický bílý chléb na tousty?

    Odpovědět

Tématické fráze: americký chleba americký chléb recept na americký chleba americký chléb z domácí pekárny americky chleba fotografie americký bílý chléb americky cleb americký chléb recept recept na americký chléb recepty domaci chleba na americky zpusob