Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 856 kJ / 1 878 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,92 g |
Tuky | 75,77 g |
Vláknina | 4,65 g |
Cholesterol | 661 mg |
Sodík | 404 mg |
Sůl | 1,04 g |
Sacharidy | 245,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předehřejte troubu asi na 180 °C. Připravte si koláčovou formu (průměr max. 25 cm) a trochu ji vystříkejte olejem ve spreji nebo lehce vymažte máslem.
Krok 2: Máslo utřete s cukrem, zatřete vaječný bílek (nejlépe vidličkou, pak teprve vařečkou).
Krok 3: Přidejte mouku, smíchanou s práškem do pečiva.
Krok 4: Těsto je trochu patlavé, pomocí pomoučněných rukou natlačte do formy - i do boků, aby vznikl okraj. Korpus se zdá hodně tenký, ale v troubě dost naběhne.
Krok 5: Pečte asi 8 minut, pokud možno zakrytý - obalený pečícím papírem.
Krok 6: Vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
Krok 7: V kastrůlku svařte mléko s vanilkou, horké odstavte z ohně.
Krok 8: Mezitím v míse ušlehejte meličkou vejce a žloutek, který zbyl z přípravy korpusu a pomalu k němu přimíchejte horké mléko. Metličkou zašlehejte i mouku, cukr a 1/4 lžičky skořice.
Krok 9: Nalijte náplň do upečeného korpusu, nelekejte se, že je moc tekutá a skoro převyšuje výšku předpečeného korpusu - mně zbylo ještě na tři naplněné mufinové formičky (zdvojené, aby se daly přenést do trouby :D). Pečením se minimálně polovina tekutiny odpaří.
Krok 10: Pečte v předehřáté troubě po dobu 25 – 30 minut, pak troubu vypněte, otevřete a koláč nechte vychladnout. Nechte ještě chvíli chladit v lednici. Při servírování posypte skořicí.
Zveřejněno 8. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mléčný koláč - Milk Tart
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kL6E
Moje poznámka
Mléčný koláč - Milk Tart
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kL6E
Nejnovější recepty
Snídaňové slané muffiny s cottage
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové medailonky z panenky na česneku
Přidáno před 14 hodinami
Myslivcova játra
Přidáno před 14 hodinami
Bakoňské vepřové karé
Přidáno před 15 hodinami
Pečené koleno na pivu v pomalém hrnci
Přidáno před 15 hodinami
Plněný vepřový bůček s jarní nádivkou
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Fidel Castro snídal křepelčí vejce a tak miloval mléko, že nechal pro své potřeby vyšlechtit krávu s nadprůměrnou dojivostí
Kávové řezy jsou vynikajícím moučníkem nejen ke kávě. Využijte silnou kávu bez lógru a nechte rozetřený krém vychladit
Játrová rýže jako vynikající zavářka do polévky: Mini alternativa knedlíčků je snazší na přípravu, hlavní je směs pořádně ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Žemlovka s jablky a tvarohem
jtrecepty před 20 minutami
Langoše z jogurtu
MajaFero před 9 hodinami
Segedínský guláš, jak ho vařila maďarská babička
Sharkie před 12 hodinami
Domácí chléb II.
Petulice před 12 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Lukrejka před 13 hodinami
Zapražená bramborová kaše (staročeský recept)
Antonausprag před 13 hodinami
Letní špagety
spodkalsky před 15 hodinami
Tvarožník s drobenkou
Surmei před 15 hodinami
Tvarohové šátečky s jablky
esstelle před 16 hodinami
Jednoduchý koláč s tvarohem
Mirek22 před 16 hodinami
Tématické fráze:
mlecny kolac,
mléčný koláč recept,
mléčný koláč s banánem,
francouzský mléčný koláč,
recepty na tart,
mufinovy dort,
recept na tart,
tarta recepty,
mléčné koláče
Suroviny:
cukr třtinový,
máslo,
bílek,
prášek do pečiva,
mouka hladká,
mléko,
extrakt vanilkový,
vejce,
žloutek,
mouka hladká,
cukr třtinový,
skořice mletá
Komentáře (6)