Cizrnová pomazánka s pažitkou

Mili Li. Kuchařka: Mili Li.

Pomazánky 0 názorů

Suroviny

50 g suché cizrny (necháme 12-24 hod namáčet ve studené vodě, 2-4x vyměníme vodu)
5-8 PL kvalitního olivového oleje
1-2 PL citronové šťávy
1 PL tahini
1 KL římského kmínu (čerstvě drcený)
sůl
pažitka
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Namočenou cizrnu uvaříme do měkka v čerstvé vodě. Když je uvařená, pustíme do ní proudem studenou vodu a cizrnu jemně mneme mezi prsty, tak se jednoduše odstraní slupky.

  2. Do scezené, vychladlé cizrny postupně přidáváme podle potřeby olej a mixujeme dohladka. Přidáme ostatní suroviny a ještě promixujeme, pažitku nakonec už jen vmícháme.

  3. Pár kousků uvařené cizrny si můžeme nechat v celku na posypání.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 110 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cizrnová pomazánka s pažitkou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: cizrnová pomazánka s vajíčkem cizrnová pomazánka s tuňákem cizrnová pomazánka s tvarohem

Zapomněl/a jsem heslo