Párky v zelí - falešný segedýn
Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Energie | 5 293 kJ / 1 265 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,00 g |
Tuky | 100,00 g |
Vláknina | 2,50 g |
Cholesterol | 250 mg |
Sodík | 4,10 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 20,00 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 6. 2016 19:47
Orestování mleté papriky na tuku má význam hlavně chuťový. Už se to tu řešilo u jakéhosi velmi nepovedeného kuřete na paprice.
Už dávno nezkouším "recepty", na kterých je na první pohled vidět, že je to blbost, považuju to za ztrátu času a plýtvání surovinami. Někdo ale rád objevuje již dávno objevené
Už dávno nezkouším "recepty", na kterých je na první pohled vidět, že je to blbost, považuju to za ztrátu času a plýtvání surovinami. Někdo ale rád objevuje již dávno objevené
15. 6. 2016 18:07
casino: Tvé výzkumy mě baví
15. 6. 2016 15:51
Tak jsem uvařil...
1x přesně podle rcp a 1x podle svého (cibulový základ, debrecínské párky, paprika do horkého tuku, kmín, mouka na zahuštění)
Vždy když zkouším něco, co už od pohledu vypadá na dvě věci, tak doufám, že budu překvapený; tady jsem byl překvapený hned dvakrát:
1. Napřed jsem začal v kastrole vařit podle tohoto rcp. Když jsem později při vaření druhého jídla nasál pach z prvního kastrolu, překvapil mě nevábný, nakyslý odér. Nevěřil bych, že absence kousku cibule v jídle dokáže takovým způsobem změnit vůni připravovaného jídla.
2. O tom, že paprika se přidává (prý především kvůli barvě jídla) do horkého tuku, se nediskutuje; tak se to zkrátka dělá a basta fidly
Sami můžete posoudit, zda je nějaký rozdíl v barvě obou jídel
*****
Původně jsem chtěl večer nechat mančaft aby nezaujatě posoudil obě jídla...
Když dorazily MAKRONKY s foťákem, tak samozřejmě obě jídla okoštovaly a prý že, pokud je mi život milý, tak ať jídlo podle tohoto rcp vyhodím.
No, samozřejmě jsem TO nevyhodil. Po nafocení jídla podle rcp, jsem následně obě jídla smíchal dohromady a pak už jsme si docela pošmákli (ani kupovaný knééédl moc nevadil)
Tož tak
1x přesně podle rcp a 1x podle svého (cibulový základ, debrecínské párky, paprika do horkého tuku, kmín, mouka na zahuštění)
Vždy když zkouším něco, co už od pohledu vypadá na dvě věci, tak doufám, že budu překvapený; tady jsem byl překvapený hned dvakrát:
1. Napřed jsem začal v kastrole vařit podle tohoto rcp. Když jsem později při vaření druhého jídla nasál pach z prvního kastrolu, překvapil mě nevábný, nakyslý odér. Nevěřil bych, že absence kousku cibule v jídle dokáže takovým způsobem změnit vůni připravovaného jídla.
2. O tom, že paprika se přidává (prý především kvůli barvě jídla) do horkého tuku, se nediskutuje; tak se to zkrátka dělá a basta fidly
Sami můžete posoudit, zda je nějaký rozdíl v barvě obou jídel
*****
Původně jsem chtěl večer nechat mančaft aby nezaujatě posoudil obě jídla...
Když dorazily MAKRONKY s foťákem, tak samozřejmě obě jídla okoštovaly a prý že, pokud je mi život milý, tak ať jídlo podle tohoto rcp vyhodím.
No, samozřejmě jsem TO nevyhodil. Po nafocení jídla podle rcp, jsem následně obě jídla smíchal dohromady a pak už jsme si docela pošmákli (ani kupovaný knééédl moc nevadil)
Tož tak
13. 6. 2016 13:22
cathleen: moc děkuju, zatím se ještě učím :)
13. 6. 2016 13:22
hosta: no ono se to právě nerestuje, prostě se to všechno dá do hrnce a vaří a pak se přidá smetana..jak jsem psala, je to recept od mámy od manžela z moravy, dělají to takhle a je to takhle vynikající až mě to samotnou překvapilo
13. 6. 2016 13:10
Keilin: víš, možná by stačilo do postupu dopsat to, jak to asi opravdu děláš - že se zelí, voda a smetana přidá až po orestování párků a papriky
13. 6. 2016 13:08
Keilin: poznámku jsem ti upravila podle tvého popisu.
Vlevo nahoře, nad hlavní fotkou, máš tlačítko Upravit - tím se dostaneš dovnitř receptu a můžeš si v něm upravit, co potřebuješ.
Vlevo nahoře, nad hlavní fotkou, máš tlačítko Upravit - tím se dostaneš dovnitř receptu a můžeš si v něm upravit, co potřebuješ.
13. 6. 2016 12:57
cathleen: taky jsem se tomu divila když mi manželova máma ten recept dávala, ale je to tak a nijak to na hladině neplave, spojí se to tím olejem a pak asi i tou smetanou. Taky mě překvapilo, že je tam normální smetana místo smetany na vaření, ale je to vážně moc dobré.
13. 6. 2016 12:54
magdalenka: nevím jak to opravit..dodala jsem poznámku, že to mělo být snadné ne sladké, nevím pro jsem to napsala.
13. 6. 2016 12:52
zizala: mělo to být snadné ne sladké, pardon, nicméně pokud něco nevyzkoušíte a nevíte jak to chutná laskavě neodsuzujte. Je to tradiční moravský recept od mámy mého muže a je velmi dobrý. No jo..kritizovat umí každý
12. 6. 2016 22:32
magdalenka: určiťe se radoval.
12. 6. 2016 21:18
zizala: asi máš pravdu.
12. 6. 2016 21:15
magdalenka: Rychlé to bude, sladká je tam paprika a smetana a chuť je, jak vidno, individuální
12. 6. 2016 21:12
Ale autor pri realizácii tohoto receptu môže naozaj prežívať radosť. Prečo nie?
Mňa zaujala poznámka autora pod receptom: "Rychlé sladké a chutné ".
Mňa zaujala poznámka autora pod receptom: "Rychlé sladké a chutné ".
12. 6. 2016 20:40
zizala:
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 3 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 12 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno 9. 5. 2024 08:30
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno 9. 5. 2024 06:45
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Právě bylo uvařeno:
Smetanové kedlubny na sladkokyselo
Marie65 uvařila před 1 hodinou
Kynuté těsto na štrúdl
Sei uvařila před 1 hodinou
Meruňkový makovec
Petra Dvor. uvařila před 2 hodinami
Jarní křupavý salát
clova uvařila před 13 hodinami
Sváteční koláčky
hkleslova@seznam.cz uvařil před 13 hodinami
Vepřové na žampionech, kari a smetaně
RenKa73 uvařila před 15 hodinami
Chřest s jahodami a mozzarelou
bludicky uvařila před 15 hodinami
Zeleninové lívanečky
vendyb uvařila před 15 hodinami
Toastová pizza v troubě
Duchy29 uvařila před 16 hodinami
Rybízovo-jogurtový koktejl
jankohrasko uvařila před 16 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: segedyn na smetane segedyn bez smetany segedýn se smetanou falešný segedynsky guláš falešný segedín segedyn bez masa omáčka z kuřete s párkem omáčka z párků s houskovým knedlíkem recept na kureci segedyn segedýn z červeného zelí rychlé chutné jídlo z párků segedyn z kureciho segedýn z kuřecím masem segedýn s těstovinami jak se dela segedyn zahuštění segedyn rychlí recept znojemská omáčka recept recept segedýn z červeného zelí dobrý segedýn
Suroviny: párky, zelí kysané, smetana sladká, paprika sušená sladká, olej, sůl, pepř
Párky v zelí - falešný segedýn
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MAL5
21 názorů