Rychlá, chlapská bublanina

Marps Kuchař: Marps

Doba přípravy: 120 minut 8 porcí Moučníky , Bábovky, Ostatní 4 názory

Suroviny

Hrníčková metoda:
1/2 hrnku cukru krupice
2 vanilkové cukry
4 žloutky
1/2 hrnku slunečnicového oleje
1 hrnek polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1/3 hrnku vlažného plnotučného mléka
vypeckované třešně
rozpůlené jahody
4 bílky na tuhý sníh
máslo
mouka na vymazání formy
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy rozklepneme vejce - žloutky do mísy, bílky mimo. Přidáme cukry a třeme do alelúja... Pomalu přikapáváme olej, cukr už nesmí drhnout! Pak přisypáváme mouku s kypřícím práškem a dle potřeby přiléváme mléko a přisypeme mouku.

  2. Ušleháme fakt tuhý sníh z bílků. Vykydneme do těsta a pomalinku prohazujeme - NEMÍCHÁME! Vymázneme si formu máslem a vysypeme moukou. Když je vše dokonale připraveno, vlijeme půlku těsta do formy. Nahážeme třešně a zalijeme druhou půlkou. Na vrch naklademe rozpůlené jahody.

  3. Dáme do vyhřáté trouby na 150°C a pečeme hodinu. Pak na zbytek pečení zvýšíme teplotu na 190-200°C a dopékáme. Kontrolujeme až v této fázi špejlí, jinak nám bublanina klesne. Po upečení vyjmeme z formy a pocukrujeme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 242 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rychlá, chlapská bublanina

  • Marta Marta(neregistrovaná)

    Vtipně napsaný recept...nepohoršilo mne, naopak, donutilo k úsměvu. Recept po chlapsku...:yes::yes:

    Odpovědět

  • Marps Marps(autor receptu)

    casino: Každý máme svoje preference a proto je kulinářské umění tak bohaté...

    Odpovědět

  • casino casino

    ...když dva dělají totéž, nemusí to být totéž:-D
    Já zprvu peču na vyšší teplotu a posléze dopékám na teplotu nižší...
    No, možná právě proto nemusím z přicmoudlíka cukrem dělat bělouše :-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Prepáč, ale tvoj spôsob písania receptu je trocha zvláštny. :-) Predstavila som si, ako žĺtky dám do misy a bielky mimo (misu). :-D:-D Z bielkov na kuchynskej linke už sneh neušľahám.;-)
    Pojmy ako do alelúja...myslíš, že to pomôže tomu, kto by ten koláč chcel piecť? Ako dlho to je?
    Vykydneme...ach jo. Ale ber to len ako môj názor. ;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: rychlá bublanina rychlá bublanina s třešněmi bublanina s třešní

Zapomněl/a jsem heslo