Chlapský guláš

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Hovězí maso 5 názorů

Suroviny

Asi 1 kg hovězího masa
cibule
sádlo
mletá paprika pálivá
sladká mletá paprika
pepř
majoránka
kmín
feferonky
trochu hladké mouky
sůl
1 strouhaný syrový brambor nebo střídka chleba na zahuštění je-li třeba
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku nakrájíme a osmažíme do zlatova.

  2. Maso si zatím nakrájíme na kostky a přidáme na ně všechno koření a sůl mimo majoránky a zasypeme trochou hladké mouky, dobře rukama promícháme a pak dáme opéct na upečenou cibulku.

  3. Zalejeme trochou horké vody, přidáme feferonky (co kdo snese) a když se nám to začne vařit, stáhneme plamen a necháme "táhnout" alespoň hodinu.

  4. Když je maso měkké přidáme je-li omáčka řídká strouhaný brambor nebo rozdrobenou střídku a necháme povařit.

  5. Nakonec přidáme majoránku a vypneme. Na talíři zdobíme nakrájenou cibulkou nebo strouhaným křenem

Poznámka

Omluvám se za fotku, poslední dobou se mi nedaří dát celý obrázek. I tady ten jsem dávala na 3x

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 765 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Chlapský guláš

  • jaruš, knedlík je tady, http://www.toprecepty.cz/recept/3070-bavorsky-kned... Jendo, no, všechno jíst nestíháme, co ti budu povídat. Ale syn je rád, když příjde na návštěvu rovnou z práce a naberu mu do sklenky, aby měl třeba na večeři a moc toho nedělám, tak akorát. My jsme na to 3 já můj přítel a jeho máma, no, pomazánku jsem dala do kelímku dceři na večeři, po zákusku se taky zaprášilo, zásadně dělám na menší plech. Možná sis všiml, co za tou pomazánkou z bůčku stojí?:-D:-)) To se pak dobře jí!:-))

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Opět jsem zapomněl, k restovanému masu přidávám česnek.;-)

    Odpovědět

  • jarka jarka(neregistrovaná)

    Ano gulášek vypadá skvěle,ale co ty knedlíčky ty nikdo nepochválí?Já je nejím ale ty tvoje musí být tak dobré jak vypadaj.????????????:-*

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Jani, guláš je moje krevní skupina, chlapský je zřejmě díky palivé papriky a feferonek.Zřejmě máš rozvětvenou rodinu, že stíhá zkonzumovat vše, co navaříš. Guláš bývá nejlepší odleželý druhý a třetí den, asi bych při zahuštění nešel do strouhaného bramboru a rozdrobené střídky už vůbec. Jenže jak to vidím, tak už máte guláš zblajznutý a nehrozí nějaké zkysnutí.Opět ti půjčím fotku a k té kapustnici jsem fotku vrátil. Za gulášek bodík.:-!:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    :-8Konečně recept na guláš co mi mluví z duše. A zahuštění chlebem je vůbec to nejlepší, aspoň podle nás, je to krásně :-phamťavé a trochu přislizlé, jak správný guláš má být. Bravo!!

    Odpovědět

Tématické fráze: zahuštění guláše zahušťování chlebem zahuštění guláše chlebem zahušťování guláše chlebem zahušťování guláše guláš zahuštěný chlebem hovězí guláš zahuštěný chlebem zahuštění chlebem jak zahustit gulas chlebem jak zahustit gulas hovezi gulas zahusteny bramborem zahušťení omáčky chlebem vepřový guláš zahuštěný chlebem zahuštění hovězího guláše hovězí guláš zahuštění guláš zahuštění zahustovani bramborou zahušťování omáček chlebem zahustovani gulasu chlebem zahustovani bramborem

Zapomněl/a jsem heslo