

Chlapský guláš
Suroviny
- Asi 1 kg hovězího masa
- cibule
- sádlo
- mletá paprika pálivá
- sladká mletá paprika
- pepř
- majoránka
- kmín
- feferonky
- trochu hladké mouky
- sůl
- 1 strouhaný syrový brambor nebo střídka chleba na zahuštění je-li třeba
Postup přípravy receptu
Cibulku nakrájíme a osmažíme do zlatova.
Maso si zatím nakrájíme na kostky a přidáme na ně všechno koření a sůl mimo majoránky a zasypeme trochou hladké mouky, dobře rukama promícháme a pak dáme opéct na upečenou cibulku.
Zalejeme trochou horké vody, přidáme feferonky (co kdo snese) a když se nám to začne vařit, stáhneme plamen a necháme "táhnout" alespoň hodinu.
Když je maso měkké přidáme je-li omáčka řídká strouhaný brambor nebo rozdrobenou střídku a necháme povařit.
Nakonec přidáme majoránku a vypneme. Na talíři zdobíme nakrájenou cibulkou nebo strouhaným křenem
Poznámka od kuchařky
Omluvám se za fotku, poslední dobou se mi nedaří dát celý obrázek. I tady ten jsem dávala na 3x
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Chlapský guláš
-
jaruš, knedlík je tady, http://www.toprecepty.cz/recept/3070-bavorsky-kned... Jendo, no, všechno jíst nestíháme, co ti budu povídat. Ale syn je rád, když příjde na návštěvu rovnou z práce a naberu mu do sklenky, aby měl třeba na večeři a moc toho nedělám, tak akorát. My jsme na to 3 já můj přítel a jeho máma, no, pomazánku jsem dala do kelímku dceři na večeři, po zákusku se taky zaprášilo, zásadně dělám na menší plech. Možná sis všiml, co za tou pomazánkou z bůčku stojí?
To se pak dobře jí!
-
Opět jsem zapomněl, k restovanému masu přidávám česnek.
-
Ano gulášek vypadá skvěle,ale co ty knedlíčky ty nikdo nepochválí?Já je nejím ale ty tvoje musí být tak dobré jak vypadaj.????????????
-
Jani, guláš je moje krevní skupina, chlapský je zřejmě díky palivé papriky a feferonek.Zřejmě máš rozvětvenou rodinu, že stíhá zkonzumovat vše, co navaříš. Guláš bývá nejlepší odleželý druhý a třetí den, asi bych při zahuštění nešel do strouhaného bramboru a rozdrobené střídky už vůbec. Jenže jak to vidím, tak už máte guláš zblajznutý a nehrozí nějaké zkysnutí.Opět ti půjčím fotku a k té kapustnici jsem fotku vrátil. Za gulášek bodík.
-
Konečně recept na guláš co mi mluví z duše. A zahuštění chlebem je vůbec to nejlepší, aspoň podle nás, je to krásně
hamťavé a trochu přislizlé, jak správný guláš má být. Bravo!!