Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chlapský guláš

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 385 kJ /
1 048 kcal
Bílkoviny224,00 g
Tuky13,05 g
Vláknina1,10 g
Cholesterol 470 mg
Sodík 473 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy8,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibulku nakrájíme a osmažíme do zlatova. Krok 2: Maso si zatím nakrájíme na kostky a přidáme na ně všechno koření a sůl mimo majoránky a zasypeme trochou hladké mouky, dobře rukama promícháme a pak dáme opéct na upečenou cibulku. Krok 3: Zalejeme trochou horké vody, přidáme feferonky (co kdo snese) a když se nám to začne vařit, stáhneme plamen a necháme "táhnout" alespoň hodinu. Krok 4: Když je maso měkké přidáme je-li omáčka řídká strouhaný brambor nebo rozdrobenou střídku a necháme povařit. Krok 5: Nakonec přidáme majoránku a vypneme. Na talíři zdobíme nakrájenou cibulkou nebo strouhaným křenem

Zveřejněno 29. 3. 2009

Poznámka autorky JanaDorazinova

Omluvám se za fotku, poslední dobou se mi nedaří dát celý obrázek. I tady ten jsem dávala na 3x

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chlapský guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O7MR

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chlapský guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O7MR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

jaruš, knedlík je tady, http://www.toprecepty.cz/recept/3070-bavorsky-kned... Jendo, no, všechno jíst nestíháme, co ti budu povídat. Ale syn je rád, když příjde na návštěvu rovnou z práce a naberu mu do sklenky, aby měl třeba na večeři a moc toho nedělám, tak akorát. My jsme na to 3 já můj přítel a jeho máma, no, pomazánku jsem dala do kelímku dceři na večeři, po zákusku se taky zaprášilo, zásadně dělám na menší plech. Možná sis všiml, co za tou pomazánkou z bůčku stojí?:-D:-)) To se pak dobře jí!:-))

Opět jsem zapomněl, k restovanému masu přidávám česnek.;-)

Ano gulášek vypadá skvěle,ale co ty knedlíčky ty nikdo nepochválí?Já je nejím ale ty tvoje musí být tak dobré jak vypadaj.????????????:-*

Jani, guláš je moje krevní skupina, chlapský je zřejmě díky palivé papriky a feferonek.Zřejmě máš rozvětvenou rodinu, že stíhá zkonzumovat vše, co navaříš. Guláš bývá nejlepší odleželý druhý a třetí den, asi bych při zahuštění nešel do strouhaného bramboru a rozdrobené střídky už vůbec. Jenže jak to vidím, tak už máte guláš zblajznutý a nehrozí nějaké zkysnutí.Opět ti půjčím fotku a k té kapustnici jsem fotku vrátil. Za gulášek bodík.:-!:yes::yes::yes:

:-8Konečně recept na guláš co mi mluví z duše. A zahuštění chlebem je vůbec to nejlepší, aspoň podle nás, je to krásně :-phamťavé a trochu přislizlé, jak správný guláš má být. Bravo!!

Tématické fráze:
zahuštění guláše, zahušťování chlebem, zahuštění guláše chlebem, zahušťování guláše chlebem, zahušťování guláše, guláš zahuštěný chlebem, jak zahustit gulas chlebem, hovězí guláš zahuštěný chlebem, zahuštění chlebem, jak zahustit gulas, hovezi gulas zahusteny bramborem, zahušťení omáčky chlebem, vepřový guláš zahuštěný chlebem, zahuštění hovězího guláše, hovězí guláš zahuštění, guláš zahuštění, zahustovani bramborou, zahušťování omáček chlebem, zahustovani gulasu chlebem, zahustovani bramborem

Suroviny:
maso hovězí, cibule, sádlo, paprika sušená pálivá, paprika sušená sladká, pepř, majoránka, kmín celý, feferonka, mouka hladká, sůl, brambory

Přidat fotografie receptu