Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 192 kJ / 2 197 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,15 g |
| Tuky | 38,96 g |
| Vláknina | 15,64 g |
| Cholesterol | 91 mg |
| Sodík | 189 mg |
| Sůl | 0,40 g |
| Sacharidy | 390,60 g |
Postup přípravy
Asi se vám nepovede zvážit 1 g droždí přesně - dejte raději méně než více, kvasinky budou mít na zpracování mouky dost času a nebudou hladovět. Krok 2: K vykvašenému prefermentu přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto, které necháme nakynout. Krok 3: Po vykynutí těsto propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého uděláme bagetu - všechny je necháme na plechu nakynout. Krok 4: Vykynuté bagetky orosíme vodou nebo potřeme trochou rozšlehaného vejce (budou mít hezčí, živější barvu) a upečeme ve vyhřáté troubě (230°C/asi 25 minut).
Zveřejněno 26. 8. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Světlé bagetky se syrovátkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rlX2
Moje poznámka
Světlé bagetky se syrovátkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rlX2
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 2 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 15 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 16 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 16 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Panenka pečená v pepřové omáčce
markuschka79 před 29 minutami
Zelňačka (klasika)
Darwin před 43 minutami
Bílková bábovka
Pavluska75 před 1 hodinou
Klobásníky
Krista56 před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
HarryHole před 3 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
o.d před 3 hodinami
Jednoduché langoše
o.d před 3 hodinami
Klasické křupavé domácí rohlíky
o.d před 3 hodinami
Gulášová polévka
o.d před 3 hodinami
Domácí rohlíky
MirkaHr před 7 hodinami
Tématické fráze:
recepty se syrovátkou,
recepty na bagetu,
recept na svetlou bagetu,
recepty ze syrovátky,
housky se syrovatkou
Suroviny:
mouka hladká,
voda,
droždí čerstvé,
voda,
syrovátka sušená,
semínka lněná,
máslo,
mouka chlebová pšeničná,
mouka hladká,
sůl,
droždí
Komentáře (4)