Platýs na přepuštěném másle s kapií

alena.kyp Kuchařka: alena.kyp

Doba přípravy: 10-15 min 1-2 porce Ryby 5 názorů

Suroviny

chlazený platýs (cca 500 g)
přepuštěné máslo
sůl
pepř
hladká mouka
paprika kapie
zelenina
brambory
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Platýse stáhneme z kůže, dočistíme a opláchneme studenou vodou.

  2. Osolíme, opepříme, necháme chvíli, ať sůl pronikne do masa, pak obalíme v hladké mouce.

  3. Na pánvi roztopíme přepuštěné máslo, vložíme rybu a opékáme na mírnějším ohni do růžova.
    Když je maso skoro hotové, přidáme zeleninu.
    Já jsem zrovna měla kapie na zavaření, tak jsem odkrájela pár špiček a přidala jsem do pánve a opekla jsem.
    Jako přílohu brambory přelité máslem spod rybky.

Poznámka

Při hledání receptu, jsem našla mimo jiné, podrobný návod jak pracovat s platýsem:https://www.youtube.com/watch?v=9tf8JMQ3KRY

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Platýs na přepuštěném másle s kapií

Tématické fráze: jak připravit platýze zavareni kapie platýs recepty platýs recept platýs chlazený kapie zaváření recept na pripravu platyze zavaření kapii červená kapie zavaření