Farské kotlety

Suroviny

600 g vepřových kotlet s kostí či bez (cca 4 plátky)
máslo
2 cibule
sůl
paprika sladká
strouhanka
200 g strouhaného sýra
kostka masoxu

Postup přípravy receptu

  1. Rozvaříme si masox ve čtvrtlitru vody.

  2. Kotlety naklepeme rukou, mírně osolíme, posypeme paprikou a trochou strouhanky.

  3. Pekáč nebo zapékací misku vymažeme máslem, mírně vysypeme strouhankou.

  4. Kotlety přendáme do misky, na každý dáme kousek másla.

  5. Maso pokryjeme kolečky cibule, posypeme sýrem a zalijeme vývarem.

  6. Nepřiklopené pečeme v troubě asi jednu hodinu.

Poznámka od kuchařky

Vhodná příloha - vařené brambory.

Zbylý výpek používám jako základ pro hráškovou polévku :)

Komentáře k receptu Farské kotlety

Tématické fráze: zapečné kotlety kotlety po farářsku farmska vepřová kotleta vepř. plátky po farsku farske maso recepty farske veprove kotlety farsky platek farska vepřová kotleta kotleta recepty recept na farske maso farský platky recepty farská kotletka recepty farská kotletka zapečený farský kotlet kotlety v pekáči kotleta kotlety na pekáč recept, s veprovych kotlety farskékotlety co z vepřových kotlet