Čína podle Patrika

patslad Kuchař: patslad

Drůbeží maso 5 názorů

Suroviny

500 g oblíbeného masa (ideálně kuřecí stehna, popř. prsa či krůtí maso, vepřové bych nedoporučoval)
Na marinádu:
3 lžíce oleje
3 žloutky
1 na kostičky nakrájenou středně velkou cibuli
3 lžičky Solamylu
3 lžičky Maggi
1 lžička kari koření
1 lžička Worcestru
1 lžička pálivé papriky
1 lžička soli
1 lžíce moučkového cukru
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší nudličky a naložíme do směsi připravené z výše uvedených surovin ideálně na 48 hodin, minimálně na 24 hodin.

  2. Pak pozvolna smažíte na oleji cca 10-15 minut za občasného promíchávání.

Poznámka

Vhodná příloha - rýže.

Pokud vám klasická rýže přijde příliš fádní, zkuste ji připravit alternativním způsobem - akorát jestli budete dělat čínu na oběd, s rýží začněte už ráno.

V hrnci na troše oleje orestujte hrnek obyčejné rýže - cca 3 minuty, pořád míchejte. Pak přidejte 1,5 hrnku vody a nechte zpěnit. Zeslabte sporák a nechte vodu vyvařit: pozor, po zeslabení už nesmíte míchat, jen občas lžičkou jemně na okraji zkusit, jestli už se voda odpařila. Pak hrnec přikryjte pokličkou, zabalte do utěrky a strčte ho až do oběda do peřin.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Čína podle Patrika

Tématické fráze: recept na čínu-top recepty recept na čínu čína recept čina prezentace kuřeci čína prezentace