Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 931 kJ / 4 525 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 85,28 g |
| Tuky | 184,60 g |
| Vláknina | 40,56 g |
| Cholesterol | 228 mg |
| Sodík | 1,97 g |
| Sůl | 4,88 g |
| Sacharidy | 610,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: V teplém mléku s trochou cukru a droždí zaděláme kvásek. Z mouky, kvásku a zbytku surovin vymícháme hladké, nelepivé těsto. Pomoučíme a necháme asi hodinku kynout. Povidla smícháme s perníkem, skořicí, cukrem a rumem.
Krok 2: Po vykynutí těsto rozdělíme na dvě části. Každou vyválíme na obdélník. Každý díl potřeme povidly a z každé strany strany stočíme do poloviny k sobě.
Krok 3: Ostrým nožem nakrájíme cca 2 cm proužky. Ukládáme na plech s pečícím papírem. Každý kousek, kde má mít špičku párátkem těsto protáhneme do délky, aby srdíčko mělo tvar.
Krok 4: Na plechu necháme chvíli kynout, potřeme rozšlehaným vajíčkem a vkládáme do vyhřáté trouby. Pečeme na 200 st. cca 20 minut do zlaté barvy. Řiďte se zkušeností své trouby.
Zveřejněno 17. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynutá povidlo-perníková srdíčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KVkR
Moje poznámka
Kynutá povidlo-perníková srdíčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KVkR
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 9 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 9 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 9 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 9 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 10 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 11 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 11 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 12 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 13 hodinami
Tématické fráze:
srdicka z perniku,
nápln do perníčků z povidel,
perníková srdíčka,
kynuta srdíčko,
perníková plněná srdíčka,
kynutá srdíčka
Suroviny:
mouka hladká,
droždí,
žloutek,
olej,
mléko,
cukr,
kůra citronová,
sůl,
vejce,
povidla švestková,
perník,
skořice,
cukr vanilkový,
rum
Komentáře (6)