Šťáva z černého bezu

LENULKA611 Kuchařka: LENULKA611

Doba přípravy: 40 minut + macerování 24 hodin 3 lahve Zavařeniny 1 názor

Suroviny

30 - 35 květů černého bezu
1 kg třtinového cukru
2 litry převařené vody
5 ks citronů
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Omyté bezové květy dáme do lahve, přidáme jeden dobře omytý citron, který nakrájíme na kolečka a zalijeme převařenou zchladlou vodou. Toto vše necháme do druhého dne macerovat.

  2. Potom vše přecedíme, přidáme 1 kg třtinového cukru a necháme vařit na mírném ohni, jen lehce probublávat, nakonec přidáme šťávu ze čtyř vymačkaných citrónů a už jen prohřejeme.

  3. Hotovou bezovou šťávu přelijeme do čistých lahví a pevně uzavřeme.

Poznámka

Tato šťáva je výborná, velice osvěžující, nejen v létě po přípravě, ale skvěle se hodí hlavně v zimě - pokud ji nestihneme vypít.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Šťáva z černého bezu

Tématické fráze: šťáva z černého bezu černý bez šťáva z černého bezu recept černý bez štava štává z bezu nejlepsi stava z cerneho bezu šťáva z květů černého bezu bezinková šťáva nevařená stava s cerneho bezu šťáva černý bez štava z černého marmeláda z květů černého bezu černý bez recepty recept šťáva z černého bezu recept na stavu z cerneho bezu černý bez šťáva recept černýbez stává z černýho bezu jak se dělá stává z černého bezu recept na šťávu z bezu

Zapomněl/a jsem heslo