Fazolky se smetanou, olivami, sušenými rajčátky a "Štíhlými nudlemi"

danielle72 Kuchařka: danielle72

Doba přípravy: 20 minut 2 - 3 porce Bezmasá jídla 0 názorů

Suroviny

200 g zelených fazolek krátce povařených v osolené vodě
1 balení Šmakounovy Štíhlé nudle
2 lžíce sušených rajčat v oleji naložených
1 lžíce černých oliv pokrájených na čtvrtky
200 ml smetany na vaření
2 lžičky sušeného česneku
čerstvě mletý pepř
sůl
špetka sušené bazalky
2-3 lžíce olivového oleje
případně strouhaný sýr na závěr
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Fazolky opečeme na oleji, přidáme Štíhlé nudle a lehce oresujeme, dokud nezezlátnou.

  2. Přidáme sušená rajčátka, smetanu, sušený česnek, špetku bazalky, sůl a pepř.

  3. Krátce povaříme, až se smetana z větší části vstřebá, a odstavíme.

  4. Nakonec přidáme olivy.

  5. Ihned podáváme - kdo má rád sýr, může jím směs na talíři posypat.

    Olivy mají poměrně výraznou chuť, proto pokud je nemusíte, můžete je ve směsi zcela vynechat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 46 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Fazolky se smetanou, olivami, sušenými rajčátky a "Štíhlými nudlemi"

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: fazolky s olivami guláš se smetanou a olivami

Zapomněl/a jsem heslo