Ořechový jablkoň
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 16 474 kJ / 3 937 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,40 g |
Tuky | 107,53 g |
Vláknina | 28,00 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 520 mg |
Sůl | 1,05 g |
Sacharidy | 637,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jablka mám strouhaná zavařená, ořechy nastrouhané v mražáku, takže když dostaneme chuť, je buchtička během chvilky hotová.
Je nadýchaná a díky jablkům hodně dlouho vláčná. Množství cukru do těsta můžete snížit podle chuti a sladkosti použitých jablek, dáváme ho 250-350 g.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 9. 2019 09:31
zlatovlaska: díky Cukru bylo v původním receptu (mám od kamarádky) ještě více, ale u nás se také snažíme sladit opatrněji - dopíšu to do Poznámky, že buchta chutná i méně slazená.
31. 8. 2019 14:56
Buchta je moc dobrá a jednoduchá. Pekla jí dcera. Jablka také mívám zavařená, takže to byla opravdu rychlovka. Cukru jsem dala trochu míň, asi 280g a úplně to stačilo. Bodík posílám
27. 2. 2011 16:38
Skvělé, rychlé, jednoduché... a je hned dobrota pro nedělní odpolednewww.toprecepty.cz
29. 1. 2011 13:25
jednoduchy, chutny a rychly...posielame bodik.
27. 5. 2009 09:34
HankoPu, já po zkušenostech, kdy se mi do ořechů dostali moli a zaneřádili mi zdi kuchyně housenkami na pár dnů, než jsem na zdroj přišla, protože mne vůbec nenapadlo, že by mohli být tam a že by se mohli dostat z balkonu z poličky, ve které jsem ořechy měla uložené, přes větrací mřížku do spíže. Ikdyž venku v té době nebylo teplo, dala jsem na radu a skladuji je už raději v lednici a mám klid. Ale s těmi umletými ořechy v mražáku to vyzkouším.
27. 5. 2009 09:30
Hani, ořechy dávám do mražáku v dobře uzavřených obalech, celé i mleté proto, že mi nezežluknou.
Letos bych jich pár zkusila zavařit, ty loňské na své vyloupání ještě čekají na půdě.
Letos bych jich pár zkusila zavařit, ty loňské na své vyloupání ještě čekají na půdě.
27. 5. 2009 09:04
Pekla jsem tento moučník podle podobného receptu párkrát a je fakt dobrý. To si bodík zaslouží
26. 5. 2009 23:36
To musí být dobré s těmi jablky já dávám do mrazáku kde co, ale ořechy mě jěště nenapadly určitě vyzkouším a je to za bodík
26. 5. 2009 15:48
jé...tyhle rychlovky miluju....bodík letí k vám...určitě zkusím
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 8 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 8 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 10 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 12 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 22 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 1 hodinou
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 1 hodinou
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 1 hodinou
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 1 hodinou
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 1 hodinou
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 2 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 3 hodinami
Cibule pečená se žampiony
Marcela0123 uvařila před 4 hodinami
Zapečené palačinky s tvarohem
TondaJ uvařila před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: recepty moučníky jablkoň recept jablkoň ořechový jablkoň ořechový moučník ořechové recepty zavařená jablka ořechové moučníky recept jablkon jablkoň koláč jablka do mrazáku strouhaná jablka zavařená recepty jablkoň jablkoň-recept recept na jablkoň koláč jablkoň buchta jablkon zavařená strouhaná jablka jak zavarit jablka jablka zavařená
Suroviny: vejce, cukr, cukr vanilkový, jablko, ořechy strouhané, mouka polohrubá, prášek do pečiva
Ořechový jablkoň
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wj5J
9 názorů