Hovězí líčka s mrkvovou omáčkou

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: do 60 minut 4 porce Hovězí maso 2 názory

Suroviny

4 ks hovězích líček
2 lžíce oleje
1 cibule
3 stroužky česneku
2 větší mrkve
200 ml vývaru
200 ml mrkvové šťávy
mletý pepř
sůl
Dále:
1 cm silný plátek másla
1 lžička oleje
1 větší mrkev
5 lžic vývaru
šťáva z ½ limetky
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Líčka opláchneme, osušíme a po stranách mírně nařízneme. Po obou stranách lehce osolíme, opepříme a v papiňáku (tlakovém hrnci) prudce z obou stran osmažíme. Osmažená líčka vytáhneme stranou a do hrnce dáme orestovat drobně nakrájenou cibuli a plátky česneku.

  2. Základ zalijeme vývarem a mrkvovou šťávou. Líčka dáme nazpět do hrnce, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a hrnec uzavřeme poklicí. Od doby varu vaříme pod tlakem na mírném plameni 40 minut.

  3. Mezitím nakrájíme 1 mrkev na drobné kostičky a na rozehřátém másle s olejem ji necháme 5 minut restovat. Přidáme 5 lžic vývaru, limetkovou šťávu, špetku soli a pod pokličkou dusíme 8-10 minut.

  4. Z hrnce odstraníme tlakovou poklici, měkké maso vyndáme stranou a šťávu rozmixujeme ponorným mixérem na hladkou omáčku. Do omáčky dáme dušenou mrkev, líčka a prohřejeme.
    Na přílohu se hodí vařené brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 625 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí líčka s mrkvovou omáčkou

Tématické fráze: hovězí líčka mrkvová omáčka hovězí omáčka recept na hovězí líčka hovězí s mrkvovou omackou hovězí líčka recepty recepty hovězí lička hovězí plátek s mrkví

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít