

Nadýchané lívanečky s jablky
Suroviny
- 1 velké jablko
- 1 vejce
- 3 lžíce krupicového cukru
- 270 g hladké mouky
- 2 rovné lžičky prášku do pečiva
- 250 ml mléka
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny a pak jen vařečkou postupně přimícháváme střídavě po lžících mouku smíchanou s práškem do pečiva a po troškách mléko.
Do promíchaného těsta nasypeme malé kostičky oloupaného jablka.
Pánvičku vytřenou jen slabě olejem nejprve silně rozpálíme, ale jakmile do ní naložíme těsto a rozetřeme do podoby lívanečků, teplotu snížíme . Těsto je poměrně hutné a proto je potřeba je oboustranně dobře propéct. Těsto dobře drží tvar, netřeba používat lívanečník.
Hotové můžeme sypat skořicovým cukrem, my je máme raději s brusinkami nebo malinovou omáčkou.
Poznámka od kuchařky
Zdroj Knihovnička Recepty 8/2016
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Nadýchané lívanečky s jablky
-
Hella:
moc dekuju za poradeni,marmelady si taky delam sama,tak si udelam dobrou omacku
-
nanny: Ovocné dipy se prodávají např. v Globusu, ale nejjednodušší je s naředit si dobrý džem lžičkou horké vody a dobře promíchat. Pokud potřebuješ větší množství, tak zkus džem s lžící vody převařit a zahustit nepatrně škrobem nebo pudinkem .Já si dělám zavařeniny sama a bez zrníček, takže se dají na leccos použít.
-
jeste bych se chtela zeptat kde najdu recept na dobrou malinovou omacku?dekuji
-
mnam,mnam....a vypadaji nadherne
zitra urcite vyzkousim