

Kynuté lívanečky s jablky
Suroviny 25ks
- 2 hrnky mléka
- 1,25 hrnku polohrubé mouky
- 2 lžíce krupicového cukru
- 1 kostka droždí (42g)
- 8 lžíc vody
- 1 vejce
- špetka soli
- 4 jablka
- skořice
- Pribináček (vanilkový)
Postup přípravy receptu
Droždí rozdrobíme do části vlažného oslazeného mléka. Zasypeme lžíci mouky a necháme vzejít kvásek.
Ve zbývajícím mléce rozšleháme vejce a postupně smícháme mouku se špetkou soli. Přilijeme kvásek a na teplém místě necháme těsto vykynout.
Po vykynutí je naběračkou naléváme na dobře rozehřátý, tukem vymazaný lívanečník.
Jablka: oloupáme a nakrájíme na tenké plátky, zalijeme vodou, posypeme skořicí a přidáme cukr dle chuti. Na mírném ohni dusíme doměkka. Lívanečky poklademe jablky, dáme kopeček pribináčka a jemně posypeme skořicí.
Dobrou chuť :-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kynuté lívanečky s jablky
-
Kdybych nebyla momentálně tak líná, tak si je jdu snad udělat. Vypadají moc lákavě.
-
Lusindo já chodila občas nakukovat..ale dlouho jsme neměli kuchyň a pak nebyla síla (ze začátku těhu)...
tak teď to snad trošku napravím
A samozřejmě moc děkujeme -
Semy, tebe už jsem tu dlouho neviděla...Takže gratulace i ode mě a tfuj tfuj
a hlavně buď na sebe opatrná
-
maris moc děkujeme
-
Hned bych si nabídla
, ta aspoň posílám +
Marti, nakoukla jsem do Tvého profilu a GRATULUJU -
Mňam
-
Marti, krásné, jako vždy od tebe
+
-
tak vypadají krásně určitě budou i dobré,tak už mam recept co k večeři ,posílám bodík