

Tankistův ďábelský šleh
Suroviny
- vepřová kýta (plec) asi 1/2 kg
- 1 střední cibule
- 1/2 lžičky pepře
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce čertovské omáčky
- 1/2 lžičky grilovacího koření
- 1 lžička soli
- lžička chilli oleje nebo tekuté chilli
- 1/2 lžičky Vegety
- 1 dcl oleje
- 2-5 stroužků česneku (podle chuti každého)
- Hradišťanka
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na nudličky a z ostatních surovin, uděláme marinádu, do které maso naložíme na 24 hodin a dáme do chladu (Hradišťanku nepřimícháváme, použijeme až na druhý den).
Pak si rozpálíme trochu oleje a na něj vložíme maso a restujeme ze všech stran, až pustí šťávu. Přidáme Hradišťanku i s nálevem, cibulky a okurky z ní pokrájíme na menší kousky a použijeme, pokud máme rádi hodně ostré i feferon (je v Hradišťance).
Dusíme doměkka, pokud je třeba zahustíme trochou kečupu, nebo hořčicí Podáváme s chlebem, rýží, hranolkami, kroketami, každý podle své chuti.
Poznámka
Zdroj- Restaurace Valentino
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Tankistův ďábelský šleh
-
k.radulka
-
Ježiš no to až udělám tomu mímu tak mě sežere láskou :D
-
Hani v Karviné
-
Jani,kdybych byla blíž, určitě bych navštívila restauraci Valentino
je v Orlové viď
určitě je tam z čeho vybírat
+
-
-
Jani, jak čtu ingredience, tak to musí být opravdu ďábelský šleh
To abych si k tomu pořídila i sud piva, aby mi to nespálilo hrdlo
Ale to by pak se mnou také šlehlo
Bodík!
-
Pilotův šleh udělám tátovi - ten lítá ještě pořád...ale aby ho nešlehlo
...
-
Takže to asi bude..."Pilotův ďábelský šleh"
-
Jani, něco podobného dělám, takže uvařím i přesně podle tebe
(ale nevím, jak s názvem, manžel byl na vojně u letectva
)