Tankistův ďábelský šleh

Jana Remkova Kuchařka:

Vepřové maso 9 názorů

58

Suroviny

vepřová kýta (plec) asi 1/2 kg
1 střední cibule
1/2 lžičky pepře
1 lžíce hořčice
1 lžíce čertovské omáčky
1/2 lžičky grilovacího koření
1 lžička soli
lžička chilli oleje nebo tekuté chilli
1/2 lžičky Vegety
1 dcl oleje
2-5 stroužků česneku (podle chuti každého)
Hradišťanka
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky a z ostatních surovin, uděláme marinádu, do které maso naložíme na 24 hodin a dáme do chladu (Hradišťanku nepřimícháváme, použijeme až na druhý den).

  2. Pak si rozpálíme trochu oleje a na něj vložíme maso a restujeme ze všech stran, až pustí šťávu. Přidáme Hradišťanku i s nálevem, cibulky a okurky z ní pokrájíme na menší kousky a použijeme, pokud máme rádi hodně ostré i feferon (je v Hradišťance).

  3. Dusíme doměkka, pokud je třeba zahustíme trochou kečupu, nebo hořčicí Podáváme s chlebem, rýží, hranolkami, kroketami, každý podle své chuti.

Poznámka

Zdroj- Restaurace Valentino

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tankistův ďábelský šleh

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo