Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem

janaka Kuchařka:

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 158 názorů

Třešňová bublanina
5116
Recept si zatím oblíbilo 116 kuchařů

Suroviny

300 g cukru
6 vajec
150 g oleje
150 g mléka
435 g polh. mouky
vanilkový cukr
trochu citronové kůry
1 prášek do pečiva
ovoce ( třešně, jahody, borůvky)
Recept si zatím oblíbilo 116 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce ušleháme s cukrem + vanilkovým cukrem + citronovou kůrou do husté pěny (to neodbudeme, čím déle šleháme, tím bude bublanina nadýchanější).

  2. Pak postupně přidáváme olej, mléko a nakonec mouku s kypřícím práškem.

  3. Vlijeme na vymazaný pekáč a poklademe ovocem, které trochu poprášíme hladkou moukou.

  4. Pečeme na cca 180 stupňů.
    Bublanina je opravdu krásně nadýchaná a přitom není suchá. Příprava je rychlá a stejně rychle pak zmizne z talíře

Poznámka

Toto těsto můžeme použít i na bábovky a dortové korpusy, nebo pokud pečete bublaninu v dortové formě, tady je rozpis na 4 vejce:

4 vejce, 200g cukru, 100g mléka, 100g oleje, 290g pol. mouky, 1/2 kypř. prášku, citr. kůra, van. cukr. Pokud chceme mramorovou bábovku přidáme do 1/ těsta kakao.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 329 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem

  • Marcelaa Marcelaa

    Výborný recept, lepší a nadýchanější bublaninu jsem ještě nejedla. Moc děkuji za recept a budu péct už jenom tuto. Výborná, na jedničku s hvězdičkou. :yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Veronika Veronika(neregistrovaná)

    Nejsem zvyklá recepty komentovat, ale tady musím.Tato bublanina je opravdu úžasná a využívám i na babovku, korpusy atd. Tak jak píše autorka v receptu. Tímto děkuji za super vynikající recept:yes:<3

    Odpovědět

  • elasik elasik

    Buchtu jsem nedavno vytahla a musim rict ze je vyborna ;-) moje prvni buchta co jsem delala a povedla se i pritel ji pochvalujee....super receptiiik, jen jsem to trochu upravila podle sveho... :-)

    Odpovědět

  • Mihi Mihi(neregistrovaný)

    Výborná - dělala jsem z mražených jahod, takže cca 30 min. na 180 stupňů, a hned jsme jí víc jak půlku snědli - ještě teplé... :-) A ani jsem nic nešlehala - jen smíchala a hotovo.

    Odpovědět

  • mejtys mejtys

    :yes:Vynikající!!! Vláčná po upečení. Myslím, že toto těsto budu používat jako základ pro spoustu dalších buchet a bábovek. První byla s višněmi a všichni ji vychválili. :-8 Dala jsem ji na velký plech a pekla se rychle. Asi 15 minut na 180°C.

    Odpovědět

  • Katerina Katerina(neregistrovaná)

    Zkousel nekdo z hladke mouky? Nemam po ruce polohrubou :(

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    Můžu použít i švestky ,zrovna je maj ;-)v Kauflanndu za slušnou cenu?

    Odpovědět

  • PETRA PETRA(neregistrovaný)

    Naprosto výborný recept.VŠICHNI OBDIVOVALI...:-):-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • lefalo lefalo(neregistrovaný)

    Bublanina je fantastická,okamžitě zmizela:-D:yes::yes:,vyzkouším i tu variantu se zakysanou smetanou co jsem četla v jiném komentu :-).Mohu jen doporučit :-K:-K:yes:

    Odpovědět

  • Iris Iris(neregistrovaný)

    Daniela : to se tedy zlobte asi sama na sebe...všem se povedla, možná, že jste něco opomenula...třeba předehřát troubu ? Dodržet postup? Recept je srozumitelně napsaný, stačí ho pouze dodržet

    Odpovědět

  • jitkahot jitkahot

    Vyzkoušeno s červeným rybízem. Chválím :-Q

    Odpovědět

  • Milada V. Milada V.(neregistrovaný)

    Dnes ráno jsem tuto bublaninu dělala s kompotovanými meruňkami, mezi které jsem poházela mražený černý rybíz smíchaný s moučkovým cukrem, aby nebyl málo sladký.
    Mražený černý rybíz dávám již leta do koláčů, muffin i do ovocných knedlíků, "nerozblemcne se" a každý si myslí, že to jsou borůvky). Bublanina byla naprosto skvělá, mechová, dostatečně vysoká a hlavně rychle vyrobená! Stačili jsem jen ochutnat a dcera nám ji zabavila a tak se skoro celý plech poveze večer do Vídně. Děkujeme za úžasný recept! :yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Vlaďka Vlaďka(neregistrovaná)

    :yes::-)<3 výbornááááááááááá!

    Odpovědět

  • pet359 pet359

    vynikající! včera jsem dělala s třešněmi a je to opravdu luxus! dlouho jsem lepší nejedla. :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • MarcelaPa MarcelaPa

    Výborná bublanina.:yes:<3 Dnes jsem pekla s třešněmi a od manžela mi přiletěl vzdušný polibek.:-p

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další >>

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo