Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem

janaka Kuchařka:

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 153 názorů

Třešňová bublanina
5108
Recept si zatím oblíbilo 108 kuchařů

Suroviny

300 g cukru
6 vajec
150 g oleje
150 g mléka
435 g polh. mouky
vanilkový cukr
trochu citronové kůry
1 prášek do pečiva
ovoce ( třešně, jahody, borůvky)
Recept si zatím oblíbilo 108 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce ušleháme s cukrem + vanilkovým cukrem + citronovou kůrou do husté pěny (to neodbudeme, čím déle šleháme, tím bude bublanina nadýchanější).

  2. Pak postupně přidáváme olej, mléko a nakonec mouku s kypřícím práškem.

  3. Vlijeme na vymazaný pekáč a poklademe ovocem, které trochu poprášíme hladkou moukou.

  4. Pečeme na cca 180 stupňů.
    Bublanina je opravdu krásně nadýchaná a přitom není suchá. Příprava je rychlá a stejně rychle pak zmizne z talíře

Poznámka

Toto těsto můžeme použít i na bábovky a dortové korpusy, nebo pokud pečete bublaninu v dortové formě, tady je rozpis na 4 vejce:

4 vejce, 200g cukru, 100g mléka, 100g oleje, 290g pol. mouky, 1/2 kypř. prášku, citr. kůra, van. cukr. Pokud chceme mramorovou bábovku přidáme do 1/ těsta kakao.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 117 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem

  • Katerina Katerina(neregistrovaná)

    Zkousel nekdo z hladke mouky? Nemam po ruce polohrubou :(

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    Můžu použít i švestky ,zrovna je maj ;-)v Kauflanndu za slušnou cenu?

    Odpovědět

  • PETRA PETRA(neregistrovaný)

    Naprosto výborný recept.VŠICHNI OBDIVOVALI...:-):-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • lefalo lefalo(neregistrovaný)

    Bublanina je fantastická,okamžitě zmizela:-D:yes::yes:,vyzkouším i tu variantu se zakysanou smetanou co jsem četla v jiném komentu :-).Mohu jen doporučit :-K:-K:yes:

    Odpovědět

  • Iris Iris(neregistrovaný)

    Daniela : to se tedy zlobte asi sama na sebe...všem se povedla, možná, že jste něco opomenula...třeba předehřát troubu ? Dodržet postup? Recept je srozumitelně napsaný, stačí ho pouze dodržet

    Odpovědět

  • jitkahot jitkahot

    Vyzkoušeno s červeným rybízem. Chválím :-Q

    Odpovědět

  • Milada V. Milada V.(neregistrovaný)

    Dnes ráno jsem tuto bublaninu dělala s kompotovanými meruňkami, mezi které jsem poházela mražený černý rybíz smíchaný s moučkovým cukrem, aby nebyl málo sladký.
    Mražený černý rybíz dávám již leta do koláčů, muffin i do ovocných knedlíků, "nerozblemcne se" a každý si myslí, že to jsou borůvky). Bublanina byla naprosto skvělá, mechová, dostatečně vysoká a hlavně rychle vyrobená! Stačili jsem jen ochutnat a dcera nám ji zabavila a tak se skoro celý plech poveze večer do Vídně. Děkujeme za úžasný recept! :yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Vlaďka Vlaďka(neregistrovaná)

    :yes::-)<3 výbornááááááááááá!

    Odpovědět

  • pet359 pet359

    vynikající! včera jsem dělala s třešněmi a je to opravdu luxus! dlouho jsem lepší nejedla. :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • MarcelaPa MarcelaPa

    Výborná bublanina.:yes:<3 Dnes jsem pekla s třešněmi a od manžela mi přiletěl vzdušný polibek.:-p

    Odpovědět

  • Štěpánka Štěpánka (neregistrovaný)

    :-K super výborná bublaninka :-D ta se u nás bude dělat často

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Kath: tak ať se povede;-):yes:

    Odpovědět

  • Kath Kath(neregistrovaný)

    Simona Skolakova: dekuju :-) uz je v troube

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Kath: já bych hlídala troubu, ona každá peče jinak, jakmile začne bublanina růžovět zkusila bych do ní píchnout špejlí,pokud bude suchá,tak bude bublanina hotová,pokud na ní ulpí ještě těsto,tak dát ještě znova do trouby a hlídat.;-)

    Odpovědět

  • Kath Kath(neregistrovaný)

    Jak dlouho cca pecete?? Pul hodinky? Chci zkusit, recept vypada moc dobre, akorat se bojim jestli odhadnu cas, jsem takova "svatecni pekarka" :-D

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další >>

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo