Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem

janaka Kuchařka:

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 165 názorů

Třešňová bublanina
Recept si zatím oblíbilo 122 kuchařů
5122

Suroviny

300 g cukru
6 vajec
150 g oleje
150 g mléka
435 g polh. mouky
vanilkový cukr
trochu citronové kůry
1 prášek do pečiva
ovoce ( třešně, jahody, borůvky)
Recept si zatím oblíbilo 122 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce ušleháme s cukrem + vanilkovým cukrem + citronovou kůrou do husté pěny (to neodbudeme, čím déle šleháme, tím bude bublanina nadýchanější).

  2. Pak postupně přidáváme olej, mléko a nakonec mouku s kypřícím práškem.

  3. Vlijeme na vymazaný pekáč a poklademe ovocem, které trochu poprášíme hladkou moukou.

  4. Pečeme na cca 180 stupňů.
    Bublanina je opravdu krásně nadýchaná a přitom není suchá. Příprava je rychlá a stejně rychle pak zmizne z talíře

Poznámka

Toto těsto můžeme použít i na bábovky a dortové korpusy, nebo pokud pečete bublaninu v dortové formě, tady je rozpis na 4 vejce:

4 vejce, 200g cukru, 100g mléka, 100g oleje, 290g pol. mouky, 1/2 kypř. prášku, citr. kůra, van. cukr. Pokud chceme mramorovou bábovku přidáme do 1/ těsta kakao.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 261 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem

  • Petaja Petaja

    Dnes jsem dělala z menší dávky na malý plech a přítel ohodnotil jako nejlepší bublaninu. Přidala jsem mražené maliny a borůvky...:-K

    Odpovědět

  • cathleen cathleen

    mmruzkova: váš komentář mažu - i nesouhlas se dá vyjádřit slušně.

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Vynikající :yes:<3

    Odpovědět

  • Monika Monika(neregistrovaná)

    Ukladam..je výborná.Krásně nadychana :-8:yes:

    Odpovědět

  • Jaroslav Jaroslav(neregistrovaný)

    Vynikajíc i s kandovaným zázvorem,kandovanými třešněmi a kandovaným ananasem:)

    Odpovědět

  • Kristýna Petříková Kristýna Petříková(neregistrovaný)

    Už jsem ji dělala podruhe a i moje mamka, ktera pece uzasne buchty, moc moc chvalila je nadychana jako oblacek. Tak mam radost ze jsem predcila s buchtou i mou skvelou maminku :-) dekuji za vyborny recept pochutnali jsme si :-):-8:-8:-8:yes:

    Odpovědět

  • Jana Jana (neregistrovaný)

    Famózní. <3 Já použila maliny a opravdu mňamka. :-p Myslela jsem, že budu péct další, aby měl chlap když přijde z práce. Na druhý den jsem pekla opět.

    Odpovědět

  • Marcelaa Marcelaa

    Výborný recept, lepší a nadýchanější bublaninu jsem ještě nejedla. Moc děkuji za recept a budu péct už jenom tuto. Výborná, na jedničku s hvězdičkou. :yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Veronika Veronika(neregistrovaná)

    Nejsem zvyklá recepty komentovat, ale tady musím.Tato bublanina je opravdu úžasná a využívám i na babovku, korpusy atd. Tak jak píše autorka v receptu. Tímto děkuji za super vynikající recept:yes:<3

    Odpovědět

  • elasik elasik

    Buchtu jsem nedavno vytahla a musim rict ze je vyborna ;-) moje prvni buchta co jsem delala a povedla se i pritel ji pochvalujee....super receptiiik, jen jsem to trochu upravila podle sveho... :-)

    Odpovědět

  • Mihi Mihi(neregistrovaný)

    Výborná - dělala jsem z mražených jahod, takže cca 30 min. na 180 stupňů, a hned jsme jí víc jak půlku snědli - ještě teplé... :-) A ani jsem nic nešlehala - jen smíchala a hotovo.

    Odpovědět

  • mejtys mejtys

    :yes:Vynikající!!! Vláčná po upečení. Myslím, že toto těsto budu používat jako základ pro spoustu dalších buchet a bábovek. První byla s višněmi a všichni ji vychválili. :-8 Dala jsem ji na velký plech a pekla se rychle. Asi 15 minut na 180°C.

    Odpovědět

  • Katerina Katerina(neregistrovaná)

    Zkousel nekdo z hladke mouky? Nemam po ruce polohrubou :(

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    Můžu použít i švestky ,zrovna je maj ;-)v Kauflanndu za slušnou cenu?

    Odpovědět

  • PETRA PETRA(neregistrovaný)

    Naprosto výborný recept.VŠICHNI OBDIVOVALI...:-):-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další >>

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo