Bublanina
Bublanina je tradiční český moučník, který okouzlí svou jednoduchostí a chutí. Tento nadýchaný koláč je typicky plný šťavnatého ovoce, kterým mohou být třešně, jahody, meruňky nebo borůvky. Bublanina je ideální pro rychlou přípravu, kdykoliv máte chuť na něco sladkého a osvěžujícího.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 637 kJ / 1 347 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,91 g |
Tuky | 54,66 g |
Vláknina | 6,81 g |
Cholesterol | 1,81 g |
Sodík | 766 mg |
Sůl | 1,95 g |
Sacharidy | 138,56 g |
Postup přípravy
Třešně vypeckujeme a prosypme moukou (polohrubou), aby nepropadly na dno těsta. Krok 2: Z bílků ušleháme tuhý sníh, žloutky odložíme do mísy.
Mouku smícháme s práškem do pečiva. Ke žloutkům v míse přidáme cukry, vodu a ušleháme. Vmícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme sníh z bílků a lehce promícháme. Krok 3: Do formy nebo pekáče dáme pečicí papír, nalijeme na něj těsto a poklademe třešněmi.
Pečeme na 190 stupňů cca 30 minut.
Každá trouba peče, bublanina je hotová, když je těsto narůžovělé. Krok 4: Bublaninu necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 5. 7. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bublanina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JnlD
Moje poznámka
Bublanina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JnlD
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 3 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 6 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 8 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 10 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 12 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno 20. 10. 2025 20:08:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 1 hodinou
Kuřecí polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 3 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 3 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 3 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 3 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 4 hodinami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 4 hodinami
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 6 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 6 hodinami
Tématické fráze:
lehká bublanina,
top recepty bublanina,
jak se peče bublanina,
postup na bublaninu,
bublanina bez prášku do pečiva,
bublanina bez prášku do do pečiva,
postup bublanina,
na kolik se peče bublanina,
bublanina bilky,
bublanina ušleháme bílky,
univerzální ovocná bublanina,
bublanina,
prasek do peciva, kolik lzicek je v sacku,
těsto na bublaninu s práškem do pečiva,
bublanina pečící papír
Suroviny:
třešně,
vejce,
cukr,
cukr vanilkový,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
voda
Komentáře (2)