Pórková polévka se zakysanou smetanou

Lenicka ART Kuchařka:

Doba přípravy: 15 minut příprava, 20 minut tepelná úprava 4 porce Polévky 0 názorů

Pórková polévka
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři
Přidat další fotografii
54

Suroviny

50 g másla
2 pórky
1 mrkev
1 litr zeleninového vývaru
60 ml smetany - já dala zakysanou, přišla mi osvěžující, ale můžete dát i sójovou
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Z pórků oloupeme vrchní listy, odřízneme spodní a vrchní část a umyjeme.

  2. Mrkev a pórky pokrájíme na malé kousky.

  3. Na pánvi si rozpálíme máslo, přidáme mrkev a pórek.

  4. Restujeme při střední teplotě cca 5 minut.

  5. Poté zalijeme vývarem, přivedeme k varu, necháme vařit 10-15 minut, dokud pórek nezměkne.

  6. Hotovou polévku necháme vychladnout, rozmixujeme tyčovým mixérem a přilijeme smetanu.

  7. Dochutíme a podáváme. U nás s domácím chlebem

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pórková polévka se zakysanou smetanou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo